Şehirlerarası hırsızlık yapan zanlı yakalandı
Bingöl Valiliği, farklı zamanlarda çeşitli hırsızlık olaylarına karışan zanlı yakalanarak cezaevine konulduğunu bildirdi.
Şehirlerarası hırsızlık yapan zanlı yakalandı

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

 “Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerimizce yapılan çalışmalarda;

 05.11.2020 tarihinde Z.B isimli vatandaşımız ilimiz Yenişehir Mahallesi Beşyol civarında tanımadığı bir şahıs koluna girerek “Amca Zekat kabul ediyor musun”  yardım etme bahanesi ile vatandaşı bir binanın giriş katına götürdüğü, daha sonra el becerisi ile vatandaşın cebinde bulunan cüzdanı aldığı ve vatandaşa “beni burada bekle hemen geliyorum” diyerek olay yerinden hızla uzaklaştığı, vatandaş beklediği esnada cebindeki cüzdanının olmadığı, cüzdan içerisinde 3 bin 200 TL paranın olduğu beyanla davacı ve şikayetçi olmuştur.

 24.11.2020 tarihinde D.B isimli vatandaşımız ilimiz Bahçelievler Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde tanımadığı bir şahıs koluna girerek “babam seni yukarıda görmüş sana yardım etmek istiyor” bahanesi vatandaşı bir binanın giriş katına götürdüğü daha sonra el becerisi ile vatandaşın gömleğinin yaka cebinde bulunan 50 Euro ve 80 TL parayı çalarak “beni burada bekle hemen geliyorum” demesi ile olay yerinden hızla uzaklaştığı, vatandaş cebindeki parayı kontrol ettiğinde paranın cebinde olmadığını beyanla şikâyetçi olmuştur.

 24.11.2020 tarihinde O.H.P isimli vatandaşımız ilimiz Bahçelievler Mahallesi Yeni Cadde üzerinde tanımadığı bir şahıs yanına gelerek “Senin pantolonun çok ince sana giysi yardımı yapacağım para vereceğim” bahanesi vatandaşı bir binanın giriş katına götürdüğü daha sonra el becerisi vatandaşın cebinde bulunan cüzdanı aldığı ve vatandaşa beni burada bekle “elbise ve paranı getiriyorum” diyerek olay yerinden hızla uzaklaştığı, vatandaş beklediği esnada cebinde cüzdanının bulunmadığı, cüzdan içerisinde 200 TL para, Kredi kartlarının çalındığı beyanla davacı ve şikâyetçi olmuştur.

 Yukarıda bahsedilen olayla ilgili olarak Bingöl İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince olayı gerçekleştiren A.E isimli şahıs görevlilerimiz tarafından kısa sürede tespit edilerek, yapılan operasyonel faaliyetler neticesinde şahıs Diyarbakır iline kaçtığı esnada Genç ilçesinde ekiplerimiz tarafından kıskıvrak yakalanmıştır. Şüpheli şahıs Bingöl Adliyesinde yapılan ilk sorgusuna müteakip tutuklanarak Bingöl M Tipi Kapalı Ceza evine teslim edilmiştir.

 Ayrıca şüpheli A.E isimli şahsın Adıyaman ve Siirt illerinde de aynı teknik ve yöntem ile 4 ayrı vatandaşımızı mağdur ettiği görülmüş, şüpheli şahsın dört dosyadan firari olarak arandığı tespit edilmiştir. 

 Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, kamu düzenine uygun olmayan hareketlerin işlenmesinin önlenmesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlileri tarafından çalışmalarımız büyük özveri ve fedakârlıkla devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

 

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-