Bingöl'de ikinci PCR cihazı kuruldu
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, 28 Ekim'den itibaren Halk Sağlığı Laboratuvarında ikinci PCR cihazının kurulduğunu ve Covid-19 test süresinin de kısaldığını duyurdu.
Bingöl'de ikinci PCR cihazı kuruldu

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; “Haziran ayından itibaren ilimizde covid-19 numuneleri çalışılmakta olup, 28 ekim itibari ile cihaz sayısı 2 ye çıkartılmıştır. İkinci cihazın kurulmasıyla, test kapasitesi artmış, test süresi kısalmış ve zamanında test ile hızlı tedavi süreci başlamıştır.
İl genelinde alınan numunelerin alınmasından sonucunun çıkmasına dek geçen ortalama süre 7 saattir. Numunelerin alınması, transferi, laboravatuarda çalışılması sürecinde görev alan personelimiz özverili bir şekilde çalışmaktadırlar.
Numunelerin alınması, transferi, laboravatuarda çalışılması sürecinde görev alan tüm sağlık çalışanlarının yürütmüş olduğu başarılı çalışma nedeniyle kendilerine teşekkür ederim. Unutmayalım ki Covid-19 alacağımız tedbirlerden daha güçlü değil. Lütfen mecbur kalınmadıkça evlerimizden çıkmayalım.” denildi.


Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-