Vali Ekinci, “Göçmenler her türlü kimlik ve aidiyetten önce insandırlar”
Bingöl Valisi Kadir Ekinci “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Ekinci, “Göçmenler her türlü kimlik ve aidiyetten önce insandırlar”

Vali Ekinci,  “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü”, dünyanın farklı coğrafyalarındaki göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşam koşulları ve mevcut sorunlarına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan önemli bir gündür.”  dedi.

Vali Ekinci, şunları söyledi:

Ülkemiz jeo-stratejik konumu itibariyle dünyanın en önemli göç kavşaklarından birine sahip olması ve son yıllarda artan sosyo-politik ve iktisadi gücü nedeniyle ülkelerinden kopan insanlar için bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Bundan dolayı özellikle son yıllarda ülkemiz büyük göç dalgalarına tanıklık etmekte ve başta Suriyeli kardeşlerimiz olmak üzere, dinine, diline, ırkına, cinsiyetine ve kültürüne bakmaksızın milyonlarca göçmene ev sahipliği yapmaya devam etmektedir.

Devletimiz dünyadaki birçok devletin aksine ve bütün zorluklara rağmen asla sınırlarını kapatmamış, yerinden yurdundan olmuş milyonlarca mağdura ve mazluma kucak açmıştır. Aziz milletimiz, ‘Yaratılanı severiz yaratandan ötürü’ ilkesiyle kapısını çalan ve kendisine sığınan her kardeşine samimi elini uzatmış, ekmeğini ve suyunu paylaşmış, kardeşlik hukuku geliştirerek onları sahiplenmiştir.

Bugün üzülerek müşahade etmekteyiz ki modern insan büyük bir bencillik, kibir, dışlama ve ötekileştirme ile göçmenleri yük ve külfet olarak görmekte, kendinden uzak tutarak vakıayı yok saymaya çalışmaktadır. İnsanı ‘eşref-i mahluk’ olarak gören aziz milletimiz ise dünden bugüne daima kalpleri yumuşatan, vicdanları rahatlatan bir tutum içinde olmuş, kapısını çalanlara yürek coğrafyasını açarak kendi kültür ve medeniyetinin yaşayan tanığı olmuştur. 

“GÖÇMENLER HER TÜRLÜ KİMLİK VE AİDİYETTEN ÖNCE İNSANDIRLAR”

 Tüm Türkiye’de olduğu gibi bizler de Bingöl’de göç ile ilgili yaptığımız işlerin istatistik olmanın ötesinde binlerce yıllık devlet geleneğimizin, inancımızın ve kadim kültürümüzün bize yapmamızı buyurduğunun bilinci ile hizmetlerimizi yürütmeye devam ediyor, göçmenlere her türlü kimlik ve aidiyetten önce insan olarak bakıyoruz.

Bu bağlamda, ecdadımızın tarih boyunca sahip olduğu hoşgörü politikasının günümüzde de artarak devam ettiğini; devletimizin, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerle kapılarını açık tutarak misafirlerine ev sahipliği yapmaya devam ettiğini gururla belirtmek isterim.

Bu vesile ile sulh ve selametin, huzur ve hürriyetin hakim olduğu, merhamet ve kardeşlik dilinin vücut bulduğu, herkesin öz vatanında özgürce yaşadığı; kavga, kaos ve her türlü zulmün son bulduğu bir dünya için hepimizin sorumlulukları olduğunu hatırlatarak, ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki göçmenlerin “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü”nü kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-