TBMM'de Bingöl’de neden TKDK Koordinatörlüğü açılmadı sorusu soruldu?
İyi Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
TBMM'de Bingöl’de neden TKDK Koordinatörlüğü açılmadı sorusu soruldu?

IPARD programının kazanım ve detaylarını soran İyi Partili Ergun, Bingöl'ün tarım ve hayvancılıktaki önemine dikkat çektiği önergede, “Neden Bingöl'de TKDK Koordinatörlüğü açılmamıştır?” sorusuna da yanıt istedi.

Önergesinde “Bilindiği gibi, Bingöl ilimizin ekonomisinde tarım ve hayvancılığın önemi büyüktür. Buna rağmen, tarım ve hayvancılık konusunda Bingöl ihtiyaç duyduğu destekleri alamamaktadır” ifadelerine yer veren Ergun: “Bakanlığınızın çatısı altında Türkiye'nin Avrupa Birliğine uyumunun sağlanması, üretimin artması ve çiftçilerin refah seviyesinin yükselmesi amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) kurulduğu bilinmektedir. Bu kurumun, 25 Şubat 2008 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Fonları ile desteklenmesi ve Tarım ve Kırsal Kalkınma Programı'nın (IPARD) uygulanması hedeflenmiştir. Çevresindeki illerimiz gibi, Bingöl ilimizin ekonomisinde de tarım ve çiftçiliğin ciddi bir payı olmasına nazaran şimdiye kadar Bingöl'de TKDK kurulmamıştır. Tarım ve hayvancılığın desteklenmesi için Bingöl ilimizde de TKDK Koordinatörlüğü açılması ve IPAARD kapsamına alınması gerekmektedir.” dedi.


Ergun, yanıtlanmasını istediği soruları ise şöyle sıraladı;
1. Bugüne kadar neden Bingöl'de TKDK Koordinatörlüğü açılmamıştır?
2. IPARD'ın kapsadığı hibelerden faydalanmak isteyen çiftçiler bulundukları ilde yer alan TKDK İI Koordinatörlüğüne başvuru yapmak zorundadır. Bu nedenle Bingöl ilimizdeki çiftçilerimizin de bu teşvik ve desteklerden faydalanabilmesi için Bingöl'e TKDK Koordinatörlüğü açılacak mıdır?
3. Türkiye'de IPARD Programı'ndan bugüne kadar faydalanmış olan çiftçilerimizin sayısı kaçtır?
4. IPARD kapsamına alınan illerde etki değerlendirmesi yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa, verilen teşvikler beklenen sonucu yaratmakta mıdır?
5. TKDK tarafından verilen hibe ve desteklerin denetimi nasıl yapılmaktadır?
6. IPARD kapsamındaki illerimiz ne kadar süre için programa dâhil olmaktadır?

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-