PKK'ya yönelik operasyonda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi
Bingöl Valiliği, Jandarma Komutanlığı Unsurlarınca Bingöl İli Merkez İlçesi Kırsalında Bölücü Terör Örgütüne Ait Mühimmat ve Malzeme Ele Geçirildiğini bildirdi.
PKK'ya yönelik operasyonda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde 31 Aralık 2020 tarihinde Bingöl İli Merkez İlçesi kırsalında YILDIRIM – 9 operasyonu kapsamında icra edilen operasyon neticesinde yapılan arazi aramasında kayalıklar arasına gizlenmiş vaziyette tespit edilen plastik bidonlar içerisinde mühimmat ve malzeme ele geçirilmiştir. Operasyon bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan mühimmat ve malzemeler imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir.
 
Ele geçirilen malzemeler; 5 Adet El Bombası,
200 Adet 7,62 mm Çapında Fişek, 1705 Adet 5,56 mm Çapında Fişek, 1 Adet 25x40 cm Çapında Güneş Enerji Paneli, 20 Metre Elektrik Kablosu 4 Adet Pil ele geçirilmiştir.
Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-