Kalem-Der’den Siyer Sınavında emeği geçenlere teşekkür yemeği
.
Kalem-Der’den Siyer Sınavında emeği geçenlere teşekkür yemeği

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Derneklerden Bingöl Kalem-Der Peygamber Sevdalıları Platformunun bu yıl Türkiye geneli 7. düzenlediği Siyer Sınavında belletmen olarak görev yapan eğitimcilere teşekkür yemeği verdi. Teşekkür yemeğine Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörü Ömer Aşkın ve Hür Dava Partisi Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı’da katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörü Ömer Aşkın; Siyer Sınavında emeği geçen herkese teşekkür etti. Aşkın konuşmasında; Öncelikle bu yıl ki yoğun katılımdan dolayı Rabbimize ne kadar hamd edersek azdır. İnsanların fevç fevç hayra koşması ile beraber hayra çağıranların da tövbeye sarılıp Allah’ı zikretmesi ve daha gayretli çalışması gerekir. Sizler belletmen olarak sınav heyecanına yakından tanıklık ettiniz. İnşaallah seneye bu katılım ve heyecan artarak devam eder. Bu yıl ki katılım sayısı geçen yıla oranla yüzde üç yüz arttı. Allah’a hamdolsun ki bu katılım ve heyecan sizin gibi değerli ve gayretli kardeşlerimizin samimi çalışmalarının ürünüdür.  Unutmayalım ki bizler Siyer Sınavı ile insanlara hayatının her anı ve alanının insanlar için en güzel örnek olan Allah Resulünün hayatını insanlara götürüyoruz. Bu yıl ki Siyer Sınavı teması olan ”Onu oku O’nu yaşa” şiarı ile kendimize Efendimiz (as)’ı örnek almalı toplumumuza ve ailelerimize Efendimiz (as)’ın hayatını aktarmalıyız. Platform adına Siyer Sınavı için gayret eden başta Kalem-Der olmak üzere, öğrenci, öğretmen, esnaflar, kurum ve kuruluşlar, Sınavın geniş kitlelere ulaşması için yaptıkları haberler ile Basın Yayın organlarına, şu veya bu şekilde emeği geçenlere bilip bilmediğimiz, görüp görmediğimiz tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca siyasal alanda desteklerini esirgemeyen, bu konuda Sınavın yapılmaması için Sınava son günler kala hala şer planlar yapan kirli odaklar ile mücadele edip insanların dünya ve ahiret saadeti için çalışan Hür Dava Partisine ve özelde Hür Dava Partisi İl Başkanı Hamdullah Tasalı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Programa katılan Hür Dava Partisi Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ise konuşmasında; Öncelikler Peygamber Sevdalıları Platformunu toplumda okuma ve öğrenmeyi yükseltme, İslami bir toplumun oluşması için toplumu ihya ve irşat adına çalışmalarından ötürü canı gönülden tebrik ediyoruz. Bizlerde Hür Dava Partisi olarak toplumun her kesiminden bu tür çalışmaları destekliyor ve yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz. İnsanlar Efendimiz (as)’ın hayatını okumak ve öğrenmek, öğrendiklerini hayatında tatbik etmek ile bahtiyar olurlar. Sizler bu güzel çalışmalar ile toplumu ıslah çalışmaları yaparken,  birileri de maalesef toplumu ifsat üzere çalışmalar yürütmekte ve İslami duyarlılık içerisinde olanların çalışmalarını sekteye uğratmak için sosyal ve siyasal engellemelerde bulunmaktadırlar. Siyer Sınavı için de aynı engellemeler yapılmaya çalışıldı. Bunu unutmayalım ki sizler İslam’a hizmet ettikçe birileri de bu hizmeti baltalamak ve engellemek isteyecektir. Doğru ile yanlışın kavgası hep olacaktır, ancak kazanan Allah’ın izniyle hep doğrular olacaktır. Yeter ki sabırla devam edelim ve çalışmalarımızda Allah’ın rızasını ve toplumun faydasını düşünelim. Peygamber sevgisini hazmedemeyenler ellerinden geleni yapıyor. Belli ki Siyer Sınavı birilerini ürkütmüştür. Toplumun felahı için çalışanları tehlikeymiş gibi gösterenler bilsinler ki asıl tehlike onlardır. Asıl tehlike İslamı hazmedememek, vatandaşlarımız arasında bozgunculuk çıkarmak ve fitne tohumları ekenlerdir. Nitekim Siyer Sınavını hazmedemeyen CHP’li Murat Bakan’ın soru önergesinde;  Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda “Siyer Sınavı” yapıldığı ve 75 ilde düzenlenen sınava 300 bin kişinin katıldığı hatırlatıldı.

 

Siyer sınavı sonucunda umre, dizüstü bilgisayar, tablet gibi hediyelerin dağıtılacağı duyurulduğunu aktaran CHP'li Murat Bakan, sınava giren kadınlar ve erkeklerin ayrı sınıflara koyulduğunu ve yarışmanın amacının, "Toplumun her kesimini Peygamber Efendimiz(sav)'in mesajları ile buluşturarak, örnek hayatının öğrenilmesi ve öğrenilenlerin hayatımızda tatbikini sağlamak ve Allah'ın rızasını kazanmak, toplumda okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine vesile olmak" şeklinde tanımlandığını vurguladı. Yine CHP’den ayrılan Ankara Bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka’da Siyer Sınavını Meclis gündemine taşıyarak; 300.000 kişinin katıldığı 75 İlde yüzlerce okulda yapılan Siyer Sınavını sorarak Peygamber sevgisine tahammülsüzlüğünü göstermiştir. Dedi. Tasalı Son olarak; Sınavda emeği geçen herkese teşekkür edip, bu türden hayırlı etkinliklerin çoğalması için daha gayretli olmak gerektiğini vurguladı.

İbrahim Buldağ/ Bingöl Basın

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-