''Müdür, taşeron firma adına pazarlık yaptı''
''Müdür, taşeron firma adına pazarlık yaptı''

FEDAŞ'ta taşeron personeli olarak çalışanlar, ağır çalışma şartları ve düşük maaşı kabul etmeyince işten çıkarıldı. Çalışanlar, müdürün taşeron firma adına kendileriyle pazarlık yaptığını söylediler

Fırat EDAŞ bünyesinde taşeron firmada çalışan 23 sayaç okuma personeli, taşeron firmanın değişmesi üzerine yeni gelen firmanın ağır çalışma şartları ve düşük maaşı kabul etmeyince işten çıkarıldı.
 
Taşeron firmanın kendilerinden yol, yemek gibi masrafları kestiğini, mesai hariç 1900-2000 TL olan ücretlerini 1604 TL’ye düşürdüğünü ve hafta sonu da çalışma zorunluluğu getirdiğini söyleyen işçiler, şirketin amacının çalışma şartlarını ağırlaştırarak kendilerinin işine son vermek ve İŞKUR aracılığıyla yeni işçi almak olduğunu iddia ettiler. 
 
İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun yaptığı işçi alımlarının suistimal edilmeye çalışıldığını ifade eden mağdur işçiler, “Bizler 8 ile 20 yıl arası görev yapmış insanlarız. Ama taşeron firma bize çıkış yapıp İŞKUR’dan giriş yapmak suretiyle işe alacağını söyledi. Bu devleti kandırmak ve sömürmektir. Kendileri kar edecek diye devletimizi zarara uğratmaktan çekinmiyorlar. Ama bu insanların mağdur ettikleri biz oluyoruz ve bunu görmesi gereken devleti bize sahip çıkmaya davet ediyoruz. 22.12.2017 tarihinde düzenlenen Arıza Bakım ve Saha Operasyonları İşi Hizmet Alım İhalesi kapsamında bizleri FEDAŞ bünyesine alacaklardı ancak ne olduysa bu ihale iptal edildi. Ve yeni yapılan ihale mevcut taşeron firmaya sadece sayaç okuma işi olarak verildi. Önceki ihale neden iptal edildi? İşi alan taşeron firmaya Bingöl ile birlikte 8 ilin daha işi neden verildi? 23 aileyi ekmeğinden neden ettiler? Tüm bunları kamuoyuna açıklamalarını istiyoruz'' dediler.
 
İhaleyi alan yeni taşeron firmanın yetkili mühendisi Serkan İnce ile yapılan toplantıya Fırat EDAŞ İl Müdürü Fatih Balta ve Bağlantı Ölçüm Şefinin de katıldığını ifade eden mağdur işçiler, “Toplantıda taşeron firma yetkilisi ile değil de Fırat EDAŞ İl Müdürü ile pazarlık yaptık. Taşeron firma temsilcisi toplantıda konuşmadı. Bağlantı Ölçüm Şefi Ömer Özel gelen taşeron firma temsilcisi ile kendi odasında kapıları kilitleyerek özel görüşmeler yaptı. Bize her fırsatta biz bir aileyiz diyen müdürümüz bizle pazarlık yaptı. Hatta bize ‘Sabaha kadar burada otursanız da taşeron firmanın verdiği fiyat değişmeyecek’ dedi. Bizi verimli çalışmamızdan dolayı takdir eden, bizi bir aile olarak gören müdürümüz, bizi işsiz bırakan firmanın temsilcisi gibi davrandı'' ifadelerini kullandılar.
 
Mağduriyetlerini anlatmak için siyasilerle de görüştüklerini söyleyen işçiler, “Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun’a durumu bildirdik. Konuyla ilgileneceğini söyledi ama hala bir geri dönüş alamadık. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’ın danışmanına ulaştık. Şirketle görüşmemizi ve kendilerinin bu konuda bir şey yapamayacağını söyledi. Eski Bingöl Milletvekili Eşref Taş ile görüştük. O da konunun takipçisi olacağını söyledi. Bunun üzerine Elazığ Milletvekilleri Ömer Serdar ve Ejder Açıkkapı ile görüştük. Ömer Serdar konu hakkındaki bilgileri bilgileri istedi ve konuyu ilgili Bakan’ın masasına götüreceğini söyledi. Ejder Açıkkapı ise takipçisi olacağını söyledi. Yani siyasilerden herhangi bir fayda göremedik. Konuyu Cumhurbaşkanına da götürdük. Oradan bir cevap gelmesini bekliyoruz. Tüm Bingöl halkı ve kamuoyu bilsin diye burada açıklıyoruz. Biz mağdur edildik. 23 aile ekmeğinden oldu. Yıllarca verilen emek ve hizmet yok sayıldı. Biz de hakkımızın sonuna kadar takipçisi olacağız'' diye konuştular.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-