Devletin Trilyonları böyle heba ediliyor!
Devletin Milyonarı böyle heba ediliyor! Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Bingöl’de inşa edilen ve büyüklük açısından kendi sınıfında Türkiye’nin dördüncüsü olan Kiğı Barajı’nda 10 aydır elektrik üretimine ara verildiği belirtildi.
Devletin Trilyonları böyle heba ediliyor!

1998 yılında inşaatına başlanan ve 2018 yılında 2,4 milyar lira yatırım bedeliyle inşa edilen Kiğı Barajının girişinde yer alan (Şev) palyaların çökmesinden dolayı 10 aydır enerji verilmiyor”

50 TL’ye alacağın bir ürünün garantisi olurda, 2.4 trilyonun garantisi olmaz mı?
 “1998 yılında temeli atılan ve 2018 yılında eski parayla 2.4 milyar TL’ye mal olan, kendi sınıfında Türkiye’nin en yüksek 4. olan Kiğı Barajı, 10 aydır enerji santralinin üzerinde yer alan palyaların çökmesi ile 10 aydır enerji üretimine ara verilmiş durumda. Baraj ile ilgili yetkili bulsam, 50 TL‘ye alınacak bir ev eşyasına 2 yıl garantisi oluyor da 2.4 milyara yani eski hesapla 2.4 katrilyona mal olan bir barajın iki yılda yıkılmasına karşın yapım garantisi yok mu?’
Yüklenici firma Özaltın – Cengiz inşaat olunca, hesabı sorulma hakkı yok mu?

Devletin katrilyonlarının heba edilmesinin kabul edilebilir mi?
Bu sorulara cevap verecek bir kurum yok mu?

DSİ, 3. DEFADIR YIKILAN PALYALARI YENİDEN PROJELENDİRECEK

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Ocak ayında Kığı Barajı ve HES Santral kazı şevlerinde oluşan kaymaların önlenmesi proje yapımı hizmet alımı işine ait sözleşme imzalandı.

Elazığ’da bulunan DSİ 9. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Kığı Barajı ve HES Projesi, Bingöl ili Kiğı ilçesinin 12 km kuzeydoğusunda, Peri Suyu üzerinde, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde, temelden 175 metre yükseklikte, 22,5 milyon m gövde dolgu hacmine sahip, 140 MW kurulu gücünde, yılda 450 milyon KWh enerji üretmek suretiyle yılda 220 milyon lira enerji faydası sağlayan çok önemli bir projedir. Kığı Barajı ve HES Santral Kazı Şevlerinde Oluşan Kaymaların Önlenmesi Proje Yapımı Hizmet Alımı işine ait sözleşme, DSİ 9. Bölge Müdürümüz Mahmut Dündar ile yüklenici Temelsu Uluslararası Mühendislik Hiz. A. Ş. arasında imzalandı. Ayrıca bu projenin sağlayacağı faydanın aksamaması için proje ile ilgili ilk değerlendirme toplantısı düzenlenerek, hazırlanacak projenin içeriği değerlendirildi” denildi.

DSİ, 20 yılda tamamlanan barajın santral şevlerinin üçüncü defa yıkılmasına karşı 2018 yılında teslim alırken 2.4 katrilyonluk maliyetine rağmen belli bir garantisi yok mu?
10 aydır enerji üretmeyen barajın yıllık 300 milyon gelirinden yüklenici firmadan tazmin edilecek mi?

Kategori: Ekonomi
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-