Bingöl Umut Kervanı, 75 aileye yardımda bulundu
.
Bingöl Umut Kervanı, 75 aileye yardımda bulundu

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Şubat ayında 75 aileye 9 bin 172 TL değerinde ayni kırmızı et ve nakdi yardımında bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2018 yılı Şubat ayına ait faaliyet raporlarını açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül “Şubat ayında 75 aileye 9 bin 172 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptık. 26 aileye bin 852 TL değerinde gıda, 41 aileye 2 bin 870 TL değerinde kırmızı et, 8 aileye 4 bin 450 TL nakdi yardımında bulunduk” dedi.

‘MÜSLÜMAN TOPLUMLARI AYAKTA TUTAN EN ÖNEMLİ BAĞ İNFAKTIR’

İslâm’ın, insanlar arasındaki dayanışmaya getirdiği en önemli tedbirin infak ahlakı olduğunu belirten Gönül, “İnfakla insanlar emanetin ne olup olmadığını anlarlar, onunla yoksullara ulaşırlar, onunla imanlarını kuvvetlendirirler, onunla sevgi bağları kurarlar, onunla toplumsal dengeyi sağlarlar, onunla kıskançlığı, düşmanlığı ve bir anlamda başkasının elindekine göz koymayı önlerler, onunla hırsızlığı, rüşveti, haksızlığı azaltmaya çalışırlar, onunla dünya kazancı karşısında küçülmezler, aksine yücelirler. Onunla malın tutsağı değil, malın yöneticisi olurlar ve onunla Allah (c.c.) rızasını kazanırlar. Müslüman aileleri ve Müslüman toplumları ayakta tutan en önemli bağlardan biri infaktır. Bu ahlâkı yeterince yaşamayan evler ve toplumlar çökerler” diye konuştu.

‘SİZE VERDİĞİMİZ RIZIKTAN ALLAH İÇİN HARCAYIN’

Modern toplumlarda insanların daha bencil ve daha cimri olduklarından infak anlayışının yok olmak tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Gönül, “Batılı ülkelerdeki egoizmin ve sevgisizliğin bir sebebi de bu mu, diye sorulabilir. Elindeki nimetleri başkasıyla bölüşemeyen katı yürekli bir insan, zaman içinde kendisi muhtaç duruma düştüğünde elbette yardımı hak etmeyecektir. Kur’an-ı Kerim de, müminlerin niteliklerini sayarken: “Onların mallarında isteyenin ve yoksulun bir hakkı vardır.” (Zâriyât süresi 19.ayet) der ve müminleri sık sık infak etmeye, yani Allah (c.c.) rızası için Müslüman yoksullara, ihtiyaç yerlerine, hayır kurumlarına yardım etmeye teşvik eder; infak ile malın azalmayıp aksine artacağını; şeytanın, insanı sadaka verince malın azalmasından korkuttuğunu; oysa Allah (c.c.)’ın sadaka karşılığında mağfiret ve malı artırma vadettiğini bildirir (Bakara süresi 268.ayet) ve der ki:

“Ey inananlar, ne alış-verişin, ne dostluğun ve ne de şefaatin olmadığı gün gelmezden önce size verdiğimiz rızıktan Allah için harcayın...” [Bakara süresi 254.ayet]          

Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Gönül, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

 

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL    

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-