Bingöl’de kumara teşvik ,kurumlarla yapılıyor...
.
Bingöl’de kumara teşvik ,kurumlarla yapılıyor...

Bingöl’de bulunan bir okul pansiyonuna Milli Piyango adının verilmesi tepkiye neden oldu.

 Düzağaç bölgesinde bulunan Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin pansiyonunun ön isminin Milli Piyango olarak adlandırılmasına tepki veren vatandaşlar şunları söyledi; ’’kumar oynatan bir kurumun isminin bir eğitim kurumunun pansiyonuna verilmesini çok yanlış buluyoruz. Çocuklarımıza kumar gibi kötü alışkanlıklar noktasında nasihat ederken, bir eğitim kurumunun kumarı meşrulaştırıcı ve özendirici işlerin içine girmesini asla kabul etmiyoruz.’’ Dediler.

 Diğer bir vatandaşta yakın bir zamanda Bingöl  Belediyesinin de kumar oynatan bir kuruluş olan  Spor Toto Teşkilatıyla anlaşarak  Spor Toto adıyla 10 mahallede spor tesisinin açılmasına onay verdiğini hatırlattı.

 Başka bir vatandaşta şunları söyledi; ‘’maddi destek verenlerin faaliyet alanına bakılması gerekir yoksa yarın diğer gün bir içki firması, eğitime yada spora destek veriyor diye okula adını mı vereceksiniz! ayrıca ekonomik alım gücü  zayıf olan öğrenci kesiminin  kısa yoldan zengin etme hayalleriyle   hedef kitlesine alınmasını ayrıca kınıyorum ‘’dedi.

Ömer Kişi / Bingöl Basın

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-