Belediyeden '12bingölspor' açıklaması
Bingöl Belediyesi, Bölgesel Amatör Ligi (Bal) temsilcisi 12 Bingölspor’un şaibeli şekilde belediyeye devredildiği iddialarına ilişkin sert açıklama yapıldı. Açıklamada, iddiaların asılsız olduğu belirtildi.
Belediyeden '12bingölspor' açıklaması

elediyeden yapılan açıklamada, Bölgesel Amatör Ligi (Bal) temsilcisi 12 Bingölspor’un belediyeye şaibeli bir şekilde devir edildiğine dair çeşitli mecralarda yer alan iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu belirtildi.
"Aklı bulanık, niyetleri kötü çevrelerce ortaya atılan iftira niteliğindeki haberlerle kamuoyunu meşgul eden kişi ve basın organlarına karşı tüm yasal haklar kullanılacaktır." ifadelerine yer verilen açıklamada, "Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde '12 Bingölspor’un şaibeli devri' başlığıyla yapılan yalan beyanlı kasıtlı paylaşımlar nedeniyle açıklama yapma gereği duyulmuştur. Art niyetli çevrelerce ortaya atılan ve araştırma gereği duyulmadan haber ve sosyal medya hesaplarında yer verebilen kimi basın organlarının iddialarını mesnetsiz buluyor, yapılan bu yalan beyanlı haberciği esefle kınıyoruz." denildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Ne yazık ki sadece ‘çamur at izi kalsın’ politikasını benimsemiş kimi çevrelerin ne amaçla ve ne çıkar sebebiyle yaptığına anlam veremediğimiz iddialara, bazı basın organlarının alet olmasını üzüntüyle karşılıyoruz.  
Belediye ve 12 Bingölspor düşmanlığı yaparak, spora gönül vermiş gençliğe yönelik yapılmış ağır hakaret ve iftira boyutundaki bu saygısızlık asla kabul edilemez. Kentte bulunan bir spor takımının, resmi protokol veya kongre yapılmaksızın gizli kapaklı bir şekilde belediyeye devir edilebileceğine inanları da şaşkınlıkla karşılıyoruz. Böyle bir devrin yapılmadığının Dernekler İl Müdürlüğü’nden rahat bir şekilde teyit ettirilebileceğinin de bilinmesini isteriz. 

Belediyemiz, yalnızca 12 Bingölspor değil, ilimizdeki bulunan tüm amatör spor kulüplerine, voleybol temsilcimize ve farklı branşlardaki kulüplere, konaklama, yakıt, ulaşım, lisans gibi konularda desteğini esirgememiş, bundan sonra da esirgemeyecek, spor ve sporcuya desteğini sürdürecektir.  
Gençlerimizin spora kanalize olması, kendi yeteneklerini keşfederek geleceklerini inşa etmeleri noktasında elimizden geleni yapacağız. Nitekim belediyemiz bünyesinde bulunan ve sayısız sporcu yetiştirerek ilimizi gerek ülkemiz çapında gerekse dünya çapında tanıtan Yaşamspor Kulübümüz buna en güzel örnektir.  
Asli görevi iddiaların gerçekliliğini araştırmak olan ve gerçeğe kolaylıkla ulaşabilecekken sırf belediye ve 12 Bingölspor Futbol Kulübünü karalamaya yönelik iftira niteliği taşıyan gerçek dışı, hayal ürünü, yalan haberlere yer veren basın organları ve bu iddiaları ortaya atan şahıslar karşısında tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-