Okul koridorunu Sanat Sokağına çevirdi
.
Okul koridorunu Sanat Sokağına çevirdi

 Turgut Özal Ortaokulu’nda Görsel Sanatlar Öğretmeni olan Ümmü Gülsüm Türkoğlu, okulun koridorlarını tek başına adeta bir sanat sokağına çevirdi.

 Okulun boş olan koridor duvarlarının estetik durmadığını fark eden Öğretmen Türkoğlu, okul yönetiminin de desteğiyle duvarları ve kolonları boyamaya başladı. Çeşitli tarihi figürleri, roman kahramanları ve kültürümüzdeki önemli kişileri duvarlara resmeden Türkoğlu adeta bir sanat sokağı yarattı.

 Öğrencileriyle beraber yaptığı bu girişimin okulu güzelleştirmek adına olduğunu ifade eden Türkoğlu, “Burada amacımız okulu güzelleştirmek. Öğrencilerimize hem sanatın önemini öğretirken hem de birçok figürü tanıma imkânı sağladık. Kültürel ögelere yer vererek öğrencilerimizin kültürleri ile olan bağını kuvvetlendirdik. Okulumuz estetik açıdan çok daha güzel bir görünüme kavuştu. Öğrenciler sanatla daha fazla vakit geçirme imkânı buldu. Dilerim başka okullar için de örnek oluruz. Emeği geçen öğrencilerime, okul yönetimine ve her zaman destek olan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum “şeklinde konuştu.

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-