Bingöl'deki balıkçılardan "pazar" talebi
​Bingöl'ün Genç ilçesindeki balıkçılar, kendilerine tahsis edilen bir Pazar yeri olmadığı için hem müşterilerin hem de kendilerinin özellikle kış mevsiminde ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
Bingöl'deki balıkçılardan

Murat Nehri'nde avladıkları balıkları Bingöl’ün Genç ilçesine getirip satan balıkçılar, belediyeye seslenerek yer tahsisi talebende bulundular.

Kış mevsiminde kar ve soğuk nedeniyle açık alanda balık satmakta zorlandıklarını söyleyen balıkçılar, bu durumun müşterileri de rahatsız ettiğine  dikkat çekti.

25 yıldır balıkçılık yapan Mehmet Ali Yaşar, "Murat Nehri'nde tuttuğumuz balıkları buraya getirip satışını yapıyorum. Sıkıntı çektiğimiz en önemli şey bir balık pazarının olmamasıdır. Şu anda belki havalar güzel idare ediliyor fakat önümüz kış. Kar ve yağmur yağdığı vakit çok sıkıntı çekiyoruz ancak ateş yakarak ısınıp burada durabiliyoruz. Halkın ve öğrencilerin geçiş güzergahı olduğu için de sıkıntı çekiyoruz. Genç Belediyesinden bize bir yer ayarlamasını istiyoruz. Bbu durumdan dolayı çok sıkıntı çekiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaşar, "Genç ilçesi 30 bin nüfusa sahip bir ilçe fakat tek bir balık satış noktası veya bir kapalı alan yok. Belediye personelii gelip buradan balık alıyor, durumumuza şahit oluyor fakat değişen bir şey yok." diye ekledi.

Zeki Tezer de konu hakkında belediyeye durumu ilettiklerini ancak şu ana kadar çözüme kavuşturulmadığını söyledi.

Halim Kalabalık ise eskisi gibi balık satamadıklarını belirterek yeni bir yer tahsisi yapılması halinde işlerinin düzelebileceğine işaret etti. (İLKHA)

Kategori: Genç
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-