Mezarlıklarda bahar temizliği başladı
.
Mezarlıklarda bahar temizliği başladı

Bingöl Belediyesi, bahar temizliği kapsamında kent merkezindeki mezarlıkları temizledi.

 Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, ‘Daha temiz bir Bingöl için’ sloganıyla yürütülen temizlik çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

 Çalışmalar kapsamında mezarlık alanlarında genel temizlik ve bakım, onarım çalışmalarına başlandığı belirtilen açıklamada, “Bahar ayıyla birlikte yoğunluk kazanan temizlik çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Bu kapsamda ilimizde bulunan mezarlıklarda temizlik ve bakım onarım çalışmaları başladı.  Yaz aylarının başlangıcı ve Ramazan ayı öncesinde başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında mezarlık yolları, mezarlıkların yer aldığı alanlardaki yabani otlar temizleniyor, çöpler toplanıyor, çimler biçilerek ağaçlar budanıyor. Vatandaşların ebediyete göçen yakınlarını daha sağlıklı ortamlarda ziyaret etmeleri için belediyemize ne bağlı ekipler tarafından hummalı bir çalışma yürütülüyor” denildi.

 Yaşam alanlarının, daha temiz ve yaşanabilir olması adına Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce titizlikle yürütülen çalışmaların planlı bir şekilde devam ettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Çarşı merkezi başta olmak üzere ana caddeler, sokaklar ve mahallelerde genel temizlik çalışmalarını yürüten çift vardiyalı olarak çalışıyor. Çöp sıkıştırma araçları gündüz ve gece vardiyasında çalışırken, 31 kişiden oluşan çevre temizlik personeli 15 mahalle genelinde anayollar ve sokaklarda temizlik yapıyor. Ayrıca her mahallede görevlendirilen temizlik elamanları da sorumluluk bölgelerinde düzenli olarak temizlik yapıyor. ‘Daha Temiz Bir Bingöl’ sloganıyla yürütülen çalışmalarımız, temizlikle yürütülecektir. Çevre temizliği ve doğanın korunması belediyemizin olduğu kadar her bireyin de sorumluluğudur. Çevremizi temiz tutmak, gelecek kuşaklara daha temiz bir doğa bırakmak için bilinçli olmalıyız. Bu kapsamda bütün vatandaşlarımızın çöp dökme saatlerine uyması gerekiyor. Bütün apartmanlarda çöp dökme saatlerine ilişkin bilgilendirici broşürler yer alıyor. Saatlere uyulmadan dökülen çöpler, çevreye savrulmakta, çevre kirliliğine neden olduğu gibi insan sağlığı da zarar vermekte. Bu anlamda belirlenen kurallara uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Daha temiz bir Bingöl için temizlik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

 

 

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-