Öğrencilere yangın eğitimi
.
Öğrencilere yangın eğitimi

Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, lise öğrencilerine eğitim vererek, yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

 Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından Karşıyaka Anadolu Lisesi’nde öğrenci, öğretmen ve okul çalışanlarına yönelik yangın ve yangına müdahale şekilleri, acil durumlarda bina tahliyesiyle kurtarmaya yönelik eğitim verildi.

 Teorik ve pratik eğitimlerde yangın tüpüne ve yangına müdahale şekilleri gösterilirken, sınıfta mahsur kalan bir öğrenci kurtarıldı.

Daha sonra senaryo gereği sirenle birlikte öğrencilerin eğitim gördükleri sınıflardan okul bahçesine tahliyesi sağlandı.

 Eğitim kapsamında öğrencilere, öğretmenlere ve okul çalışanlarına LPG ve doğalgaz sızıntılarında yapılması gerekenler ve 112 Acil Çağrı Merkezi ile ilgili bilgiler de aktarıldı.

İtfaiye Müdürü Faik Artan, yaptığı açıklamada, periyodik olarak düzenledikleri eğitimlerin devam ettiğini söyledi.

 Artan, “Yangın ve doğal afetlerle mücadelenin yanı sıra okullarda ve kamu kurumlarında yangın hakkında bilgi vererek tatbikatlar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda okullarda çocuklarımıza yangınla ilgili bilgiler vererek, yangın konusunda bilinçlendirmek, meydana gelebilecek yangınlara karşı nasıl tedbirler alınması gerektiği konusunda bilgi veriyoruz” dedi.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-