“Çiftlik Bank’ın benzeri Bingöl’de yaşanıyor”
.
“Çiftlik Bank’ın benzeri Bingöl’de yaşanıyor”

Bingöl’de 1996 yılında kurulan Katılım A.Ş.’ye ortak olan onlarca kişi mağdur edildiğini belirtti. Katılım A.Ş. hisse sahipleri, “Ödediğimiz paralarla alınan mallarla açılan marketler, sürekli isim değiştirerek faaliyetlerine devam ederken, hisse sahipleri olarak dolandırıldık” dediler.

 

Katılım A.Ş. yönetiminin kendilerini dolandırdığını iddia eden şirketin hisse ortakları, “Katılım A.Ş. kurulduğunda, 1996-1998 ve 1999-2001 yıllarında 67 kişi, kurucu ortaklarla aynı miktarda bin mark ödeyip hisse alarak ortak olduk.

Şirket yönetimi ile aramızda ortaklık belgeleri imzaladık. Bir dönem Katılım A.Ş. bünyesinde açılan Katılım Hipermarketleri sayısı 10’u aştı. Elazığ’da da iki şube açıldı. Bir müddet sonra Katılım Hipermarketlerin ismi önce Zergros, daha sonra farklı isimlerle değiştirildi. Bu değişiklikler, bizim ödediğimiz paralarla alınan mallarla ve aynı marketlerin yerinde yapıldı. Marketler yerinde dururken, bizim mallarımız kullanılarak sadece isimleri ve sahipleri değişti. Bu nedenle ortaklıktan doğan haklarımız gasp edildi” dediler.

Katılım A.Ş. kurucularıyla birlikte o dönemde her birinin bin mark vererek eşit oranda ortak olduğunu belirten hisse sahipleri, “Katılım A.Ş.’nin kurulduğu yıllarda aldığımız hisselerin belgeleri elimizde.

Şirket adına marketler dışında OSB’de fabrika, 4 ev ve 4 minibüs kayıtlı bulunuyordu. Hipermarketlerin ismi önce Zergros yapıldı, sonra değişik adlar verildi. Katılım hipermarketlerinin yeni kişilere devrinden, isim değişiklikleri yapıldıktan sonra haberimiz oldu. Bizim mallarımız üzerinde farklı isimler kullanarak faaliyetlerine devam eden kişilerle görüşüp ‘marketlerde bizim de hakkımız olduğunu’ söylediğimizde, ‘sizin hiçbir ortaklığınız yok, biz marketleri satın aldık, gidin eski yönetimdekilerle görüşün’ diyorlar. Dolayısıyla bizim mallarımız onların elinde kaldı. Böylece dolandırıldık.

Hiçbirimizin haberi olmadan marketlerin devri yapılmış. Böyle bir devir işleminde bizim de imzalarımızın alınması gerekiyordu, yerimize imza mı attılar, nasıl yaptılar bilmiyoruz.

Çiftlik Bank’ın benzer bir durumu Bingöl’de yaşanıyor. Savcılığın bu konuda gereken incelemeyi başlatmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz” dediler.

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-