Bingöl Belediyesine tavsiyeler
.
Bingöl Belediyesine tavsiyeler

Belediye  saha hizmeti noktasında en etkin ve en yetkin  kurumdur.  Dolayısıyla eksiği ve artıları çok  çabuk görülür. İşi çok, zamanı azdır. Hal böyle olunca en fazla konuşulan kurum olarak karşımıza çıkmaktadır. Son seçilen belediye başkanından  sonra belediye daha fazla gündem olmaya başladı. İşte bu yoğun gündem içerisinde belediyeyle ilgili gözlemlerimiz;

1-Seçimle başa gelen kişilerin idaresindeki kurumlar zaman zaman ciddi ve geniş yelpazeli anketler yaparak durumlarını ölçmelidirler. Bingöl belediyesi bu anlamdaki çalışmalarda bulunmayarak meçhule giden bir gemi gibi yoluna devam etmektedir.

2-Temel hedefi hizmet sunduğu ili kalkındırmak olan belediye, meclis içi ve dışı partilerin görüşlerinden istifade ederek farklı bakış açılarından derlenmiş bir hizmet oluşturmak yerine kendi programını uygulayarak iktidar kuvvetini paylaşmamayı tercih etmiştir.

3-Bingöl belediyesinin son zamanlarda kültürel etkinliklere ağırlık verdiğini görüyoruz. İnsanları güldürüp eğlendirmekle kültür inşa edilmez; kültür insanın ikili ilişkilerine ve sosyal hayatına olumlu yön verecek pratikler ortaya koymakla olur.

4-Belediyenin kaldırım işgalleri noktasında net bir tavır takınmasının vakti geldi geçiyor.  Bingöl’ün bir kültürü haline gelen kahvehane önlerinde oturmayı tümden kaldırılamayacağı ortada; en azından bundan sonraki süreçte oturma sahası olmayan, yoğun insan trafiğinin olduğu caddelerde açılmak istenilen kahvehanelere  ruhsat vermemelidir.

5-Temizlik noktasında büyük bir özveriyle çalışıp tam not alan temizlik işçilerini ve belediyeyi tebrik ediyoruz.

6-Eski dönemlerde belediyede çokça gündem olan gecikmeli maaş hususunun da düzeldiğini duyuyoruz.

7-Belediye başkanının siyasi kimliğini bırakmadığı yönündeki eleştirilere aynen katılıyoruz. Hükümetin politikalarında aktif görünen belediye başkanı, her kesimin belediye başkanı olma noktasında sınıfta kalmıştır.

8-Belediyenin uzun vadeli projelerde doğru politika izlemediğini düşünüyorum. Kentsel dönüşüm gibi bir projede evlerini boşaltan insanların fazla bekleyemeyeceği görülüp, projenin alt yapısı ve hazırlıkları yapılmadan böylesi projelere girişilmemeliydi.

9-Başkanın ikili ilişkilerde Zazaca’yı tercih etmesi sağlıklı iletişim ve birbirini anlama noktasında doğru bir yaklaşımdır. Ayrıca Zaza dili noktasındaki hassasiyetini ve bu çalışmalara verdiği desteği olumlu bulurken, siyasi bir mecraya sürüklenmeden devam etmesini temenni ediyoruz.

10-Belli bir ekonomik düzeye gelmiş ya da belli bir statüdeki kişilerin dünyasından Bingöl’ün durumunu okumaya çalışmak çoğu zaman yanıltıcı olabilir.

11-Su kesintileri hâlen Bingöl’ün gündeminden çıkmamış durumda. Çeşitli zamanlarda yaşanan göçük ve benzeri durumlardan kaynaklanan arızalar, uygun bir zaman kollanıp tümden giderilmelidir.

12-Sosyal yardım grubuna giren faaliyetlerin daha bir artırılması lazım. Yerel yönetim birimi olan belediye kendi insanının derdine acısına an yakın  kurum olarak, şefkat kanatlarını daha bir açmalıdır. Örneğin ödeme ve tahsilat noktasında zaten pek verim alamadığı yoksul insanlardan su parası almayarak onların duasını alabilmelidir.

13-Ulaşım noktasındaki kalitesizlik ve tekçilik belediyeyi yıpratmaya devam etmektedir; geldi gelecek denilen yeni servis araçlarının yanında belediyenin kendine ait alternatif araçları hizmete sunması lazım .Ayrıca Bingöl gibi muhafazakar bir ilde sadece bayanlara has pembebüs araçlarının  hizmete sunulması en az Çapakçur Viyadüğü kadar takdir edilip gündem olacaktır.

14-Yeniden imar edilen şehrimizdeki çok katlı binalar vatandaşları tedirgin ediyor. Bu noktada yapı denetim hizmeti hassasiyetle yerine getirilmelidir;  yine Bingöl’ün mazisini yansıtacak bazı yapılar koruma altına alınıp restore edilmelidir. İlimizi beton şehre dönüştürecek yeşil alanlardan ve parklardan yoksun projelere geçit verilmemelidir.

15-Belediye başkanı sadece kendilerinin organize etiği ya da kendi siyasi düşüncesine yakın kişilerin organize etiği etkinliklere değil, farklı yapı ve grupların etkinliklerinde de görünerek onların sıkıntılarına, hislerine, düşüncelerine şahit olmalıdır.

16-Belediye bünyesine aldığı işçileri en verimli şekilde istihdam etmenin yollarını bulmalıdır. Belediyenin bazı birimlerdeki yığılma gözlerden kaçmamaktadır.

17-Belediye başkanı bünyesinde birimlerin çalışmalarına bazen bizatihi katılarak hem çalışanların performansını test etmeli hem de çalışma koşullarına şahit olmalıdır. Bu sayede çalışmaları sıcağı sıcağına gözlemleyerek vatandaşın olumlu olumsuz tepkilerine de şahit olacaktır.

  Selametle..

Nebi Bozaba

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-