''Eski imaj geride kaldı''
Vali Ali Mantı, ''Doğu ve Güneydoğunun kız çocuklarını okula gönderme konusundaki eski imajı hamdolsun geride kaldı. İnşallah daha iyi yerlere geleceğiz'' dedi.
''Eski imaj geride kaldı''

Vali Ali Mantı, 2017-2018 yılı eğitim öğretim yılı münasebetiyle planlanan okul ziyaretlerine başladı.
 
Özellikle öğrenciler ve öğrenci velileri adına okul aile birliği üyeleri ile görüşmenin hedeflendiği ziyaretlere Mevlana Anadolu Lisesi, TBMM Fen Lisesi ve Karşıyaka Anadolu Liseleri ile başlandı.
 
Okulların fiziki açıdan yeterliliklerinin de incelendiği ziyaretlerde Vali Mantı’ya Vali Yardımcısı Cevat Gün, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve Karşıyaka Mahalle Muhtarı Abdullah Butaku eşlik ettiler.
 
Ziyaret kapsamında öncelikle Mevlana Anadolu Lisesi ziyaret edildi. Okul Aile Birliği üyeleri ile tanışan Vali Mantı konferans salonunda öğrencilerle buluştu. 
 
Vali Mantı, burada yaptığı konuşmada, zamanı değerlendirme, hedef sahibi olma, etrafa örnek bir şahsiyet olma, bölücü ve yıkıcı her türden şiddet örgütlenmesinden uzak durma, kendine, aileye ve topluma faydalı bir kişilik olma'' gibi konularda ile öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 
 
Vali Mantı  şunları söyledi:
 
''Umarım her biriniz Türkiye’nin en güzel üniversitelerine gidersiniz. Kız çocuklarının okumasını önemsiyoruz. Çünkü ülkemizin geleceği annelerin omuzlarında şekilleniyor. Annelerin eğitim hayatımızdaki önemlerini ziyadesiyle önemsiyoruz. Doğu ve Güneydoğunun kız çocuklarını okula gönderme konusundaki eski imajı hamdolsun geride kaldı. İnşallah daha iyi yerlere geleceğiz. Bunu birlikte ve el ele vererek gerçekleştirebiliriz. Kendimize, ailemize ve topluma faydalı fertler olmalıyız. Bilgi en büyük güçtür. Geleceğimizi bilgi ile şekillendirmeliyiz. Ben hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum'' dedi.
 
Ardından öğretmenler odasında okul öğretmenleri ile tanışan Vali Mantı, ''Geleceğimizin teminatı çocuklarımız sizlere emanet. Hamdolsun karşımda dinamik bir eğitim kadrosu görüyorum. İnşallah sizlerle birlikte ilimizin eğitim seviyesini, akademik başarısını daha da ileri bir düzeye getireceğiz. Aldığım bilgiler ve gözlemlerim neticesinde şunu gururla söyleyebilirim ki, ilimizde kız çocukların okullaşması ile ilgili bir sorun büyük ölçüde çözülmüş. Toplumun geniş kesimlerinde, kız veya erkek çocuğu fark etmeksizin eğitimin önemi kavranmış durumda. Bunda siz değerli öğretmenlerimizin büyük payı var. Hepinize teşekkür ediyorum'' dedi.
 
Daha sonra sırasıyla Fen Lisesi ve Karşıyaka Anadolu Liseleri ziyaret edildi.
Bu okullarda da Vali Mantı, önce Okul Aile Birliği üyeleri ve öğretmenlerle tanıştı, sohbet etti. Ardından da derslikleri ziyaret edip konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi.
 
Vali Ali Mantı’nın okul ziyaretlerinin bir program dâhilinde periyodik olarak devam edeceği bildirildi.
 

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-