Bingöl'de “Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kutlandı
​Bingöl'de hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla kutlanan "Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri yapıldı.
Bingöl'de “Hayat Boyu Öğrenme Haftası

Halk Eğitimi Merkezi’ndeki programa Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hasan Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Öğrenme yaş, cinsiyet ve statü farkı olmaksızın sürekli devam eder”

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel programda yapığı konuşmada, “Halk eğitimi merkezlerimizde öğrenme, yaş, cinsiyet, eğitim düzeyi ve statü farkı olmaksızın sürekli devam eder. Burada vatandaşlarımız bireysel ve toplumsal gelişim, bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirerek hayatlarına kalite ve farklılık katmaktadırlar. Bir hobi sahibi olmak ya da bir meslek edinmek isteyen vatandaşlarımız, ilk basamak eğitimleri için bu kurumlarımıza başvurabilirler” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel 

“Hayat Boyu Öğrenme, 7'den 70'e hepimizi yakından ilgilendiren etkinlikler bütünüdür”

Programda konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Malumunuz Halk Eğitimi Merkezleri’nin yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak ve daha fazla vatandaşımızın kurslarımızdan istifade etmesini sağlamak amacıyla Bakanlığımız Haziran ayının ilk haftasını  "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" ilan etmiş bulunmaktadır.  Bizler de bu vesileyle sizlerle bir aradayız.  Bu yıl ikincisini kutladığımız ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ programının hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Hayat Boyu Öğrenme, tüm yaşantımızı içeren bir eğitim faaliyeti, 7'den 70'e hepimizi yakından ilgilendiren etkinlikler bütünüdür.” dedi.

“Kültürel değerleri, bilim ve teknolojiyle buluşturup yeni nesillere aktarmalıyız”

Bingöl Valisi Kadir Ekinci

Vali Ekinci; “Bu programlarla, bireysel ve toplumsal gelişimle istihdamı ön plana alarak örgün eğitim dışında kalan öğrenme etkinliklerine katılım kültürünün geliştirilmesini ve geçmişle günümüz arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz.  Bu programlarla inşallah bir yandan vatandaşlarımıza farklı meslekler edindirecek bir yandan da kültürel değerlerimizi gün yüzüne çıkararak yarınlara taşıyacağız.   Bu kapsamda, geçen yıldan itibaren ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ adı altında il ve ilçelerimizdeki Halk Eğitim Merkezleri ürettikleri ürünleri usta çırak ilişkisi içerisinde halkımıza sunuyorlar.  Gerçekten de el emeği göz nuru ürünlere baktığımızda, insanımıza fırsat verildiğinde, imkân sağlandığında inanılmaz başarı hikâyeleri ile karşılaşıyoruz.  Örf ve adetlerimize, kültürel değerlerimize ait bilgi ve tecrübeleri bilim ve teknoloji ile buluşturup bu hikâyeleri çoğaltarak devam ettirmemiz, yeni nesillere aktarmamız gerekiyor.  Çünkü bizleri farklı kılan ve büyük bir özgüvenle yarınlara taşıyacak olan dinamik kültür ve medeniyetimizdir. Yani geçmişimizi ne kadar bugüne uyarlar ve geleceğe taşırsak kültür ve medeniyetimizden o kadar bahsedebiliriz.  Bu duygularla ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nı kutluyor; etkinliklere katkı sağlayan tüm kursiyerlerimizi, usta öğreticilerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyorum.  'Her zaman, Her yerde, Herkes İçin Eğitim' diyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

Kurdele kesimi ile devam eden programda Vali Ekinci, halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde eğitim gören kursiyerlerin ürünlerinin sergilendiği stantları tek tek gezerek ürünleri inceledi. Çalışmalarda kullanılan yöntem, teknik ve malzemeler hakkında usta öğreticilerden bilgi alan Vali Ekinci, kursiyer ve usta öğreticileri el emeği göz nuru eserleri için tebrik etti. (İLKHA)

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-