Yılın en çok kitap okuyanlarına ödül
.
Yılın en çok kitap okuyanlarına ödül

 ‘54. Kütüphane Haftası’ münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman ve beraberindekiler Vali  Ali Mantı’yı makamında ziyaret etti.Bu yıl 54. Kutlanan ve her yıl 26 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kütüphane Haftası’ programı kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman’a ziyaretinde İl Kütüphane Müdürü Muhammed İşlek ile yılın en çok kitap okuyanları programında dereceye giren Songül Çakmak, Serhat Yılmaz, Mahmut Baytok ve Yüsra Akyüz eşlik ettiler.

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Mantı Kütüphane Haftası dolayısıyla yaptığı değerlendirmelerde kitap okumanın önemine değinerek şunları söyledi:

 “Bilginin daima güç olduğunu asla unutmamalıyız. Okuyarak, göz nuru ve alın teri ile edinilen bilgi ve birikimin her yönüyle üstünlük olduğunu bilmeliyiz. Bilenler ile bilmeyenlerin aynı olmadığını ve milletimizin geleceğini tayinde bilme ve bilinç konularının belirleyici olduğunu ısrarla işlemeliyiz.   Onun için diyoruz ki, medeniyetim en önemli göstergelerinden biri de kitap okumaktır.

 Okuma bir arayıştır; sevgiyi, doğruyu, hakikati ve niteliği aramak. Kitap dolayımında yapılan hakikat arayışı kişiyi daima bir ileri menzile ulaştıracaktır. Bunun yanında kitap okuma, sosyal hayat içerisinde olayları kavrama yeteneğini geliştirerek karar verme mekanizmasının daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Bu bağlamda 54. Kütüphane Haftası’nı kutlar ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”

 Ziyaret, en çok kitap okuma programında dereceye giren okurlara çeşitli hediyelerin takdimi ile sona erdi.

 

Kategori: Bingöl
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-