Prof. Dr. İbrahim Çapak: “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin Müjdesini Almak İstiyoruz”
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, ‘2021-2022 Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda Bingöl ilinde faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın mensuplarıyla Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri’nde bir araya geldi.
Prof. Dr. İbrahim Çapak: “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin Müjdesini Almak İstiyoruz”

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, ‘2021-2022 Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda Bingöl ilinde faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın mensuplarıyla Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri’nde bir araya geldi.

Toplantıda 2021-2022 akademik yılı hakkında basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Rektör Çapak, 4 yeni fakültenin açılması konusunda YÖK’e müracaatta bulunduklarını, bu fakülteler içerisinde Bingöl için şu an en uygun olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’ni gördüklerine dikkat çekti.



“Üniversitemiz, bölge üniversiteleri arasında çok iyi konumda bulunuyor”

Rektör Çapak; “Üniversitemiz, bölge üniversiteleri arasında çok iyi konumda bulunuyor. Bingöl Üniversitesi’nin kuruluş yılları baz alındığında kendi emsalleri arasında çok iyi konumda. Üniversitemiz, bölge üniversiteleri arasında çok güzel bölüm ve programlara sahip. Geldiğimiz aşama artık nicelikten öte niteliktir. Bugüne kadar 24 bin civarında mezunumuz var. Şu anda mevcut 16 bine yakın öğrencimiz var. Web of Science, URAP ve AD indeksinde kişi başına düşen yayın ve atıf sayısında köklü üniversiteleri geride bırakmış bulunuyoruz. Bölge üniversiteleri arasında birinci durumdayız. Uluslararası ofisimiz vasıtasıyla 25 farklı ülkeden 55 üniversite ile öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı alanında iş birliğimiz devam ediyor” dedi.  



 “Üniversitemize 4 Yeni Fakültenin Kurulması İçin YÖK’e Müracaatta Bulunduk” 

Çapak; “Üniversitemize 4 Yeni Fakültenin Kurulması İçin YÖK’e Müracaatta Bulunduk. Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakülteleri’ni üniversitemize kazandırmak için YÖK’e müracaatta bulunduk. Bunlar arasında alt yapı bakımından hazır olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’dir. Mevcut Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yeni hastane yapılmasıyla üniversitemize devredilmesi yapılırsa bu fakültemizi buraya kurmayı amaçlıyoruz. Bu konuda ilgili kurumlarla gerekli görüşmeler yapıldı. Bu alanda yetişmiş öğretim elemanımız da var. Ayrıca termal sular Kaleönü mahallesine kadar getirilmiş durumdadır. Ancak bu işlerin hızlanması için topyekûn olarak basınımızın, kamuoyumuzun ve siyaset kurumlarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Ağustos Ayı’nda ilimize Cumhurbaşkanımızın gelme olasılığı yüksek. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültemiz ’in kurulması müjdesini Sayın Cumhurbaşkanımızdan duymak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

“KPSS ile Personel Alımı Dışında Daha Şeffaf Bir Alım Yöntemi Var mı?”

Rektör Çapak; “Son günlerde bazı parti temsilcilerinin ve bazı medya organlarının üniversitemize personel alımı ile ilgili olarak mesnetsiz ve gerçeğe aykırı haber ve söylemlere maruz kalıyoruz.  Personel alımımız oldukça şeffaf. Alım şartları belli. Bu şartlar, ilgili kanuni yerlerde yayımlandı. Şartları taşıyan herkes müracaat edebildi. En şeffaf personel alım şekli olan KPSS ile alımları yaptık. Şartları taşımadığı halde müracaat edenlere de neden değerlendirmeye alınmadıkları açık bir şekilde ilan edildi. İlan halen üniversitemizin web sayfasında duruyor. Bizim değerlendirmemizden emin olmayanlar hukuk kurumlarına başvurma hakkına sahip. Eğer haberde kişiye ya da kuruma bir itham varsa tarafsızlık gereği olarak mutlaka itham edilen tarafın da görüşü alınmalı. Bu durumda haberde denge sağlanmış olur. Aksi halde iftira atılmış olur” dedi.

Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri’nde yapılan basın toplantısına Bingöl üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, genel sekreter vekili Öğr. Gör. Mesud Öğmen ve Bingöl’deki ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı. (ömer Aşkın-Bingöl Basın)

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-