Bingöl Üniversitesinin pilot üniversite faaliyetleri Kocaeli’nde tanıtıldı
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması’ programı kapsamında ‘Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma’ alanında pilot üniversite olarak çalışmalarını sürdüren Bingöl Üniversitesi bugüne kadar gelinen noktayı ve devam eden çalışmaları tanıtmak üzere Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak başkanlığında bir heyetle Kocaeli’nde bilim dünyası ve iş dünyası ile bir araya geldi.
Bingöl Üniversitesinin pilot üniversite faaliyetleri Kocaeli’nde tanıtıldı

Tanıtım program kapsamında Gebze Ticaret Odası, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bazı fabrikalar ve Gebze Teknik Üniversitesi ziyaret edildi. Programda; Bingöl Üniversitesi Pilot

Üniversite Koordinasyon Merkezi Birimi   (PİKOM)   tarafından yürütülüp biten ve devam eden projeler,   geliştirilen ürünler ile bölgenin donanımlı ve akreditasyon süreci devam eden AR-GE ve ÜR-GE laboratuvarlarının faaliyetleri tanıtıldı.

Gebze Ticaret Odası ziyareti ile başlayan programda Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak Bingöl üniversitesinin faaliyetleri hakkında kısa bir brifing verdi. 

Rektör Çapak, Pilot üniversite kapsamında yapılan çalışmalarla üretilen ve halihazırda AR-GE’si tamamlanmış ürünlerin ticarileşmesi ve lisanslanması üzerine Bingöl üniversitesi öğrencilerinin Kocaeli’ndeki nitelikli firmalarda staj yapmaları için Gebze Ticaret Odası ile iş birliği içinde çalışılacaklarını kaydetti.

Programın ikinci kısmında ise Gebze OSB’de ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan ve faaliyet gösteren uçucu yağ ve esans üretimi yapan ‘Gülçiçek Kimya’  ve ‘Uçan Yağlar’   firmalarının üretim merkezleri ziyaret edilerek ikili iş birliğinin geliştirilmesi adına kısa bir oturum gerçekleştirildi. Programın son bölümünde ise güçlü iş birliklerimizin sürdürüldüğü ve Bingöl üniversitesi koordinatörlüğündeki  ‘Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi’  ortaklarından Gebze Teknik Üniversitesi ziyaret edildi.     Ziyaret esnasında gerçekleştirilen oturumda;   Bingöl üniversitesinin faaliyetleri anlatılarak iki Üniversite arasında tanıtım, iş ve teknoloji geliştirme faaliyetlerini arttırmak üzere Gebze Teknik Üniversitesi Teknopark ’da bir ofis açılması kararı alındı. Yapılan ziyaretlerde; Gebze Teknik Üniversitesi TTO Teknopark, LED Destekli Dikey Tarım Laboratuvarı'nda (LAVFARM) ve Drone Park ile birlikte Gebze Ticaret ve Sanayi Odası Binası ve bina içindeki eğitim ve inovasyon merkezi birimleri gezilerek bilgiler alındı. Bingöl üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak başkanlığında gerçekleştirilen ziyaretlere Bingöl üniversitesi Genel Sekreter Vekili Öğr. Gör. Mesud Öğmen ile birlikte BÜBİN-TTO AŞ. Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Aslan, Dr. Öğr. Üyesi Veysel Süzerer, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas ve işadamları heyeti katıldı. (Haber Merkezi)

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-