Engelli vatandaşlar maaşlarının artırılmasını istiyor
Bingöl'de yaşayan ve kaza sonucu ayağından engelli olan Bayram Berk, giderek ağırlaşan hayat şartları nedeniyle mevcut maaşla geçinemediklerini söyledi.
Engelli vatandaşlar maaşlarının artırılmasını istiyor

Bingöl'de ikamet eden Bayram Berk, şu anda aldığı engelli maaşıyla ancak bir teneke yağ alınabildiğini belirterek yetkililerden engelli vatandaşlara verilen engelli maaşlarının artırılması talebinde bulundu.

1985'te yaşadığı trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve sol ayağı kesilerek engelli durumuna düşen Berk, engeli nedeniyle çalışamadığını, aldığı engelli maaşıyla da bu şartlarda geçinmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Geçim kaygısı nedeniyle geceleri gözlerine uyku girmediğini ifade eden Berk, engelli maaşının insanca yaşamaya uygun şekilde yeniden düzenlenmesi için yetkililere seslendi.

Zamlar nedeniyle hayat şartlarının artık çok zorlaştığını dile getiren Berk hem kirada oturduğunu hem de okul okuyan çocukları bulunduğunu belirterek aldığı engelli maaşının günümüz şartlarında ancak bir teneke yağa tekabül ettiğini söyledi.

Berk, şöyle konuştu:

"1985 yılında askerden geldikten 3 ay sonra bir kaza geçidim ve sol ayağım kesildi. Ne bir işe girebildim ve ne de bir iş yapabildim. 40 yaşından sonra evlendim. İki çocuğum var. Biri liseye gidiyor, diğeri de ilkokul beşinci sınıfta okuyor. Kirada oturuyorum. Geçen sene aldığım bir teneke yağ 240 TL'ydi. Bu yıl ise bir aylık engelli maaşım bir teneke yağ fiyatına denk geliyor. Herhangi bir gelirim yok, geçimimi sağlayabileceğim bir şeyim yok. Acaba bu sakat ayağımla nasıl çalışıp geçimimi sağlayacağımı hiç düşünmüyorlar mı?" diye sordu.

"Vallahi bazı geceler sıkıntıdan uyuyamıyorum"

Berk, içinde bulunduğu maddi sıkıntıların geceleri uykularını kaçırdığını belirterek, yetkililerden bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi.

"Vallahi geceleri bazen yatamıyorum." diyen Berk, "Bazen sağdan soldan borç edip kuru ekmek alarak eve götürüyorum. O kadar ki sıkıntı çekiyoruz. Milletvekilleri veya yetkililer bu konunun üzerinde dursunlar. Ayda 870 TL engelli maaşı alan bir kişinin aldığı parayla ancak bir teneke yağ alınabildiğini bir düşünsünler. Bu adam nasıl geçimini sağlıyor? Hiç olmasa ayda 2000 veya 2500 TL versinler ki, iyi kötü bir kuru ekmeği çocuklarımıza götürebilelim. Bize sahip çıksınlar, bu engellilerin maaşını biraz arttırsınlar. Yazık, günahtır. Vallahi en çok zorluk çeken biz engellileriz. Hiç kimse bize bakmıyor. Allah rızası için sesimizi duysunlar. Bizi unutmasınlar, çok zorluk çekiyoruz." şeklinde konuştu.

Geceleri sıkıntıdan yatamadıklarını dile getiren Berk, "Bir kilo sebzeyi alıp evime götüremiyorum. Her gün her gün artış yapıyorlar. Hiç bir şey alamıyorum, bir kilo domates alıp eve götüremiyorum. Para yok. Eş dosttan, arkadaştan borç alıp kuru ekmek eve götürüyorum. Demek istediğim engellilere sahip çıksınlar, biz çok zorluk çekiyoruz, bize yazık, günahtır." ifadelerini kullandı. (Ömer Aşkın-İLKHA)

Kategori: Ekonomi
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-