Bingöl’de 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimi, yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle telin edildi
Bingöl’de 15 Temmuz darbe girişimini telin etme etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.
 Bingöl’de 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimi, yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle telin edildi

Bingöl’de 15 Temmuz Cuma günü saat 10:00’da başlayan etkinlikler şehitlik ziyareti ile başladı.  Sonrasında Bingöl merkez sanat sokağında 15Temmuz Kardeşlik ruhu resim ve Fotoğraf Sergisi ziyaretleri yapıldı. Daha sora Cuma namazı öncesinde tüm camilerde Bingöl il müftüsü Mustafa Topal tarafından 15Temmuz şehitleri anısına Mevlit ve Kuranı kerim okutuldu. Saat 15:00’da 15Temmuz gaziler ziyareti yapıldıktan sonra gündüz programı sona erdi.

Bingöl merkez PTT kavşağı miting alanında yapılan programa halk bayrak yürüyüşü ile etkinlik alanına geldi. Katılımın yoğun olduğu program Sadullah Turan’ın okuduğu Kuranı kerim ile başladı.

Programda 15 Temmuz gazileri adına Ahmet Boğatekin’in konuşması ile devam etti. Etkinlikte Bingöl Belediye başkanı Erdal Arıkan, Bingöl milletvekillerinden Feyzi Berdibek ve Bingöl Valisi konuşmalarda bulundu. Bingöl Gençlik ve spor müdürlüğü tarafından 15 Temmuz sancak şehitleri koşusu düzenlendi. Programda kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri takdim edildi. İlahi ezgi ve şiirlerin seslendirildiği program Bingöl il müftüsü Mustafa Topal’ın 15 Temmuz şehitleri için okuduğu duaların ardından program okunan sala ile sona erdi. Meydanda kamu görevlileri ve bazı STK temsilcileri sabah namazına kadar bekledi.

“Rabbim bir daha böyle bir darbeyi ve teşebbüsü yaşatmasın”

Ahmet Boğatekin

15 Temmuz gazileri adına programın açılış konuşmasını Ahmet Boğatekin; “Rabbim bir daha böyle bir darbeyi, böyle bir teşebbüsü, bu aziz millete, bu mümin kardeşlerimize inşaallah yaşatmasın. Rabbimize şükürler olsun ki cumhurbaşkanımızın feraseti milletimizin iradesi ve tabiki Rabbimizin yardımı ile bu darbe teşebbüsü bertaraf edilmiştir, geri püskürtülmüştür. Ama bu demek değildir ki bundan sonraki böyle bir durumla karşılaşmayacağız. Böyle bir tehlike her zaman var. Çünkü maalesef içimizde yabancı güçlerle, dış güçlerle, dış mihraklarla düşmanlarımızla işbirliği yapan o kadar çok ki bunlara karşı çok çok uyanık olmalıyız.” şeklinde konuştu.

“Asker hiçbir zaman darbe yapmaz, darbe yapan da hiçbir zaman asker olmaz”

Ziya Sözen

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen yaptığı konuşmada; “ Bingöl halkı tarihin her döneminde ne zaman ülkemiz zor bir durumda kalırsa, ne zaman ülkemizin Bingöl halkına ihtiyacı olursa Bingöl halkı o kendisine tesadüf olarak verilmeyen cesur ibaresinin gereği bugün burada da şehitlerine ve gazilerine sahip çıkmak için meydanlardadır. Asker hiçbir zaman darbe yapmaz, darbe yapmaz, darbe yapan da hiçbir zaman asker olmaz. FETÖ elebaşının uğun nerede olduğunu nasıl can çekiştiğini gördüğünüzde bunların kimlere hizmet ettiğini kimin uşaklığını çok net görüyoruz. Bunlar aklını vicdanını beynini kiralamış satılık piyonlardır. ”ifadelerine yer verdi.

“Bir yandan milletimizin zaferine sevinirken bir yandan da şehitlerimizin hüznünü yaşıyoruz”

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan

Bingöl Belediye başkanı Erdal Arıkan ise; “Bu önemli günde bir yandan milletimizin kazandığı zaferin sevincini yaşarken, bir yandan da bu hain darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden şehitlerimizin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ülkemiz, bayrağımız ve ezanımıza kast eden bu alçakça girişim milletimizin kahramanca savunmasıyla püskürtülmüş ve bertaraf edilmiştir.” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz darbe girişimi gelişen ve büyüyen Türkiye Cumhuriyetine yapılmış menfur bir saldırıdır”


Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek

Programda konuşan Bingöl milletvekili Feyzi Berdibek yaptığı konuşmada; “15 Temmuzu biraz irdelemek ve sorgulamak lazım. Gelişen, büyüyen ve artık dünyada varlığını yeniden ortaya koya Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı menfur bir saldırı. 650 yıl dünyaya hükmetmiş bu asil millet her zaman en güzel örnekleriyle toplumun gönlünde taht kurmuştur. Bakın değerli Bingöllüler Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethederken fermanında kadınlara, çocuklara, yaşlılara, mabet yerlerine, kiliselere, hahamlara, papazlara, din adamlarına karşı hiçbir saldırı olmayacak. Hepsi, bizim teminatımız altındadır. Millet dediğin asıl millet budur. Ama FETÖ denilen yapılanma ne yapıyor, geliyor yediden yetmişe herkesi hedef alıyor.” dedi.

“Meclise düşen bomba ile aramızda 50 metre vardı”

Darbe gecesi mecliste olup bomba meclise düşen bomba ile aralarındaki mesafenin sadece 50 metre olduğunu belirten Berdibek; “Darbe gecesinde biz meclisteydik. Meclisin bombalanacağı aklımızın ucundan bile geçmiyordu. İlk bomba meclise düştüğünde bomba ile aramızdaki mesafe 50 metre. Yani biz ve bu millet şehadet şerbeti noktasında her zaman şehadete teslimiz.” dedi.

“Arap baharında hedef Türkiye’ydi”

Berdibek, Arap baharında hedefin Türkiye olduğunu belirterek; “Şimdi Arap baharı noktasında olayı farklı yere çeken bu emperyaliste güçler bizim Irak'la sorunumuz yok dediler Saddam nezdinde Irak’ı yıktılar. Bizim Libya ile sorunumuz yok dediler Kaddafi ile sorunumuz var dediler Kaddafi nezdinde Libya’yı yıktılar. Bir sürü yeri yıkarken sırada Türkiye vardı. O gece sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yediden yetmişe sokaklara dökülen bu millet destan yazmıştır.” şeklinde konuştu.

“Kût'ül-Amâreve Çanakkale zaferi gibi dostu düşmanı hayran bıraktıran destanlarımız vardır”


Bingöl Valisi Kadir Ekinci

Programda bir konuşma da Bingöl Valisi Kadir Ekinci yaptı. Ekinci; “ Kıymetli hemşerilerim cesur Bingöllüler, her milletin tarihinde kalın harflerle yazılmış ve o milletin kaderine yön veren olaylar vardır. Bizim tarihimizde de Malazgirt zaferi, İstanbul’un fethi ve kurtuluş savaşı çok önemli sayfaları oluşturur. Kût'ül-Amâre ve Çanakkale zaferi gibi dostu düşmanı hayran bıraktıran destanlarımız vardır. Onun için tarihimizi iyi bilmeli, iyi okumalı, isabetli kararlar vermeli ve bu şekilde geleceğimize doğru şekil vermeliyiz. Tarihimizdeki son ihanet örneğini 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadık. Bu milletin silahları ile silahlanmış FETÖ’cü hainler istiklal ve istikbalimize darbe vurmak, Türkiye'yi bölüp parçalamak ve ülkemizi terör örgütlerinin barınağı haline getirmek için darbe girişiminde bulundular. Ancak yıllarca sureti haktan görünerek milleti sömüren FETÖ’cü hainler bu kez bir şeyi hesaplamamıştı. Bu milletin cesaretini, ferasetini, birlik ve beraberliğini hesaplayamamıştı. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayip Erdoğan’ın sokakları, meydanları, köprüleri tutun talimatının anında ete kemiğe bürünerek tanklara, toplara, helikopterlere kafa tutabileceğini hesaplayamamışlardı.” dedi.

“15 Temmuz darbe girişimi gecesinde251 şehidimiz ve yaklaşık 2200 gazimiz vardır”

Vali Ekinci; “O gece büyük bir direnişle darbeci hainlere geçit vermeyen milletimiz yurt genelinde 251 şehit vermiş yaklaşık 2200 vatandaşımız da gazi olmuştu. Eliyle diliyle ve kalbiyle direnişe desek olan genç yaşlı tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize ve 15Temmuz direnişinde yer alan, katkı sunan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Bayrak yürüyüşü, alanda bayrak teslim programı, şiir ve kompozisyon okumaları, çeşitli ödüller, ilahi ezgi ve sinevizyon gösterimi ile devam eden program okunan sala ve Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal’ın okuduğu dua ile sona erdi. Etkinlik sonrası alanda kurum yetkilileri ve bazı STK’lar sabah namazına kadar temsili nöbet tuttu. (Ömer Aşkın-Bingöl Basın)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-