35 yıllık kan davası barış yemeği ile tatlıya bağlandı
Bingöl'de kan davalı iki aile arasındaki husumet kanaat önderlerinin ve STK temsilcilerinin araya girmesiyle verilen barış yemeği ile son buldu.
35 yıllık kan davası barış yemeği ile tatlıya bağlandı

Efendimiz aleyhisselamın, "Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir,  bir insana hayat veren de tüm insanlığa hayat vermiş gibidir" hadisi sırrınca ve yine efendimiz aleyhisselamın "müslüman müslümanın kardeşidir, müslümanın müslümana canı, malı, ırzı ve kanı haramdır" ikazınca Allah korkusu ile  hareket eden Barasi aileleri şeytana lanet getirip barış yemeğinde müalümanca bir tavır sergilediler.

Barasi soy adlı iki aileden  olan aileler arasında kan davası sürecindeki ilk olay 1987 yılında bir kişinin ölümüyle başlamıştı. Sonrasında 1992 yılında karşı aileden de bir kişinin ölmesiyle devam eden süreç, bugün Bingöl'de kanaat önderleri ve STK temsilcilerinin araya girmesiyle verilen barış yemeğinde ailelerin helalleşip musafaha yapmalarıyla kan davası son bulup tatlıya bağlandı.

Programda kanaat önderleri taraflara vaazu nasihatlerde bulundu.

Bingöl merkez Karşıyaka Mallesinde bir düğün salonunda verilen barış yemeğine Barasi ailelerinden her iki aile üyelerinin yanı sıra İttihad-Ul Ulema Üyesi Molla Sahab Korkutata'nın yanı sıra çok sayıda kanaat önderi,   STK tamsilcileri, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Çapak ve çok sayıda vatandaş katıldı.(Ömer Aşkın-İLKHA)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-