Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak katıldığı özel televizyon programlarında Bingöl Üniversitesini tanıttı.
Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak Bingöl Üniversitesinin tanıtımı için özel televizyon kanallarında yayınlanan programlarının canlı yayın konuğu oldu. Rektör Çapak programlarda Bingöl Üniversitesi ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak katıldığı özel televizyon programlarında Bingöl Üniversitesini tanıttı.

Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak Bingöl Üniversitesinin tanıtımı için özel televizyon kanallarında yayınlanan programlarının canlı yayın konuğu oldu. Rektör Çapak programlarda Bingöl Üniversites“Bölgenin ilk Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Üniversitemizde kuruldu”

Bingöl Üniversitesinin birimleri hakkında bilgi veren Rektör Çapak konuşmasında, “Öğrencilerimize tercih döneminde başarılar diliyorum. Bütün üniversiteler bu süreçte bu programlarla birlikte aday öğrencileri aydınlatmaya çalışıyorlar. Öğrenciler üniversitemiz içerisinde kurmuş olduğumuz birimlerden her türlü bilgiye ulaşabilirler. Üniversitemiz 10 fakülte, 5 enstitü, 1 yüksekokul, 6 meslek yüksekokul ve 21 araştırma merkezi ile eğitim hayatına devam etmektedir. Son olarak 26 Temmuz 2022 tarihinde Üniversitemizde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi kuruldu. Bu fakülte ülkemizde 4’üncü, bölgede ise ilk fakülte olma özelliği taşımaktadır” dedi.

“Üniversitemiz akademik derinliğe daha öncelik vermektedir”

Bingöl Üniversitesinin 2007 yılı sonrası kurulan üniversiteler arasında bölge itibariyle en iyi üniversitelerden biri olduğunu söyleyen Rektör Çapak i ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

, “Üniversitemiz akademik, idari ve öğrenci sayısı açısından da hatırı sayılır bir noktaya geldi ve fiziki yapısını neredeyse tamamladı. Üniversitemiz, bundan sonra akademik derinliğe daha da öncelik vermektedir. Nitekim, yayınlanan üniversite sıralamaları, Üniversitemizin farkını ortaya koymaktadır. Üniversitemiz kişi başına düşen yayın sıralamasında Türkiye üniversiteleri arasında 6’ncı sırada yer almaktadır. ‘AD Bilimsel İndeksi 2022 Versiyon 1’ tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Üniversitemiz, ülkemizde 2000 yılı sonrası kurulan bölge üniversiteleri arasında 1’inci sırada, 2000 yılı sonrası kurulan üniversiteler arasında ise 8’inci sırada yer almaktadır. 125 devlet üniversitesi sıralamasında ise üniversitemiz 16’ıncı sırada bulunuyor. Bununla birlikte değerlendirmeye tabi tutulan tüm üniversiteler arasında ise Üniversitemiz 26’ıncı sırada yer alıyor. Bundan sonra da önceliğimiz her zaman ve her açıdan kalite olacaktır” ifadelerine yer verdi.

“Akademisyen anlamında sıkıntı yaşamıyoruz”

Bingöl Üniversitesinde 750 civarında akademisyenimizin olduğunu belirten Prof. Dr. Çapak, “Bu sayıda akademisyen, bir üniversitede az sayıda değildir. Hocalarımız, öğrencilerle birebir ilgileniyor ve öğrenciler rahat bir şekilde hocalarına ulaşabiliyor. Akademisyen anlamında sıkıntı yaşamıyoruz. Çok fazla istek olduğundan bunlar içerisinden artık nitelikli olanları seçmek zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Arı ve Arı Ürünleri’ üzerinde birçok çalışma yapıyoruz”

Pilot üniversite ile ilgili olarak da bilgi veren Rektör Çapak, “Pilot Üniversite olma hasebiyle ‘Arı ve Arı Ürünleri’ üzerinde birçok çalışma yapıyoruz. Arıcılık alanında Bingöl’ün florasını tespit ediyoruz. Laboratuvarlarımızda bal analizleri yapıyoruz. Şehrimiz bal şehri oldu. Üniversitemizin arı ürünlerinde üretmiş olduğu 60’a yakın ürün var. Gebze ve Atatürk Üniversiteleriyle ortak çalışmalar yapmaktayız” dedi.

“Obez Üniversite değil nitelikli üniversite olmak istiyoruz”

Obez üniversite olmak istemediklerine de dikkat çeken Rektör, “Nitelikli bir üniversite olmak için özen gösteriyoruz. 16 bin civarından öğrencimiz bulunmakta. Üniversitemiz için koyduğumuz bir kota var. Daha iyi yönetilebilir ve öğrencilerimize daha güzel imkânlar sağlama arzusundayız. Bunun için öğrenci sayımızı belirli bir yerden sonra sabit tutma çabasındayız.” ifadelerine yer verdi.

“Üniversitemiz şehir” üniversitesidir”

Üniversitenin yerleşkesi, barınma ve ulaşımı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çapak, “Üniversitemiz şehir üniversitesi, şehirle üniversite bütünleşmiş bir durumda. Kampüsten çıktığınız anda şehirle iç içesiniz. KYK yurtlarının üç tanesi kampüsümüz yanında ve yürüme mesafesindedir. Bu anlamda bizi tercih edecek öğrenciler çok şanslılar. Barınma konusunda şehrimizin hiçbir sıkıntısı bulunmamaktadır. Bunların yanında ulaşım sıkıntısı da çekmeyecekler. Bingöl, lokasyon olarak çevre illere 1-2 saat uzaklıkta bulunuyor. Erzurum, Elâzığ, Diyarbakır, Muş ve Tunceli illerinin kavşak noktası konumundadır. Bu şehirlere 1-2 saat içerisinde ulaşabilirsiniz. İlimizin havaalanı olduğu için İstanbul’a 1.5 saat, Ankara’ya 1 saatte gidebilirsiniz. Türkiye’nin her yerinden gelecek olan öğrencilerimizin ulaşım anlamında büyük bir rahatlık yaşayacaklar. Ekonomi, eğitim, ulaşım ve barınma alanında rahat etmek istiyorlarsa üniversitemizi tercih edebilirler” dedi. (Ömer Aşkın-İLKHA)

 

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-