Mangal kömürü için ağaçların katledilmesine tepki
Karlıova'nın Kaynarpınar Köyünde, mangal kömürü elde etmek için yapılan orman kesimlerinin derhal durdurulması isteniyor.
Mangal kömürü için ağaçların katledilmesine tepki

Karlıova İlçesi Kaynarpınar Köyünde yapılan orman kesimlerine çevre derneklerinden tepki geldi. KAYY-DER ve BİNÇEVDER, bölgede yapılan ağaç kesimlerinin derhal durdurulmasını istedi.

Kiğı, Karakoçan, Adaklı, Yayladere, Yedisu ilçeleri Sosyal Yardımlaşma, Kalkınma ve Kültür Derneği (KAYY-DER), yaptığı açıklamada, Karlıova ilçesinde yapılan orman kesimlerine tepki gösterdi.

KAYY-DER’den yapılan açıklamada, “Karlıova ilçesi, Kaynarpınar Köyü, Serince mezrasında bulunan ormanlık alan 13.07.2022 tarihinden bu yana, mangal kömürü yapılmak üzere kesilmektedir.

Orman İşletme Müdürlüğünden bir memur ile köy muhtarının düzmece bir ihaleyle, Kaymakamlıktan habersiz yaptıkları bu çalışmayı derhal durdurmaları gerekmektedir.

Hiçbir ön hazırlık, araştırma ve rapor hazırlanmadan, tamamen muhtarın talebi üzerine, kendi şahsı adına aldığı bu meşelik kesimi, gayri resmi ve gayri ahlakidir.

Bölgemizin doğasının entrikalar ile, özellikle koruması gereken insanlar tarafından tahrip ediliyor oluşu çok acıdır.

Bölge halkı, cesurca hareket edip, hukuki süreci başlatmalı, bu sürecin içinde yer alan kamu personeli ve muhtara görevini kötüye kullanma cezalarının verilmesi sağlanmalıdır. Bu felakete sessiz kalmamalıyız.” denildi.

BİNÇEVDER Başkanı Cuma Karaarslan ise, orman kesimlerine tepki göstererek, “Bingöl Karlıova Kaynarpınar köyünde orman kesimine karar veren, kesen, göz yuman herkes ülkenin düşmanıdır. Bu çağda orman kesimi deyimi ilkelliktir. Mangal kömürü üretmek üzere tahsis edilen alanda bırakın orman kesmeyi, ormanlaştırma ve zenginleştirme ihtiyacı olmasına rağmen bu duyarsızlık katlısında yetkilileri açıklamaya ve engel olmaya bekliyoruz. Her şeyin yasal olduğunu söyleyen efendiler, ülke toprağı orman ile suya ve yaşama döner. O yamaçlar talan olunca sel, erozyon, heyelan, çığ can alır. Murat Nehrinde yapılan yanlışlar ortada. Başka canlara kıymayın” açıklamasında bulundu.

(Haber Merkezi)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-