Dava adamı Mehmet Yararlı son yolculuğuna uğurlandı
Yüce İslam davasının nadide neferlerinden olan Mehmet Yararlı dün akşam saat 22:30’da Tedavi gördüğü Bingöl devlet hastanesi yoğun bakım ünitesinde vefat etti. Yararlı, sevenlerinin yoğun katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Dava adamı Mehmet Yararlı son yolculuğuna uğurlandı

Merhum MehmetYararlı amansız bir hastalığın pençesinde hayat mücadelesi veriyordu. Yaklaşıkiki yıldır hastalıkla mücadele eden Yararlı dün akşam Rahmana iltica etti.

Bingöl’de ikameteden Mehmet Yararlı, doksanlı yılların Türkiye’sinde İslami mücadele vermiş, yüceİslam davasını tebliğ vazifesinden dolayı 28 Şubat darbeci zihniyeti tarafındanmağduriyet yaşayıp öz vatanında hicrete zorlanmış, daha sonra düzmeceiftiralarla hakkında tutuklama kararı çıkarılan Yararlı, 6 yıl medrese-iYusufiye’de kalmıştır. Tutuklanma sürecinde dönemin şer güçleri ve dış güçlerinhizmetkârları tarafından çeşitli işkencelere maruz kalmış ve o dönem birçokMüslüman gibi onun da vücudunda kalıcı hasarlar oluşmuştu.



Cezaevi sürecindehastalığı fark edilmiş ancak cezaevi şartları gereği iyi bir muayene vetedaviden yoksun kalan Yararlı, sivil hayatında tedavi sürecini geçte olsabaşlatmasına rağmen hayata tutunamadı. Merhumun cenazesi İTTİHAD üyesi MollaSahap Korkutata’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından bu gece saat, 02:00’daçok sayıda dava arkadaşı ve sevenleri tarafından defnedildi. Yararlı ailesitaziyeleri Bingöl Merkez İnalı Mahallesi inalı camiinde kabul ediyor. (Ömer Aşkın-İLKHA)






Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-