Yeni mahalle sakinleri kesilen sulara tepki göstererek yolu trafiğe kapattı
Bingöl merkez Yenimahalle’de çoğunluğu kadınlardan oluşan halk kesilen sular nedeniyle beş yol mevkiinde bulunan yamaç yolunu yarım saatliğine trafiğe kapattı.
Yeni mahalle sakinleri kesilen sulara tepki göstererek yolu trafiğe kapattı

Bingöl merkez Yeni Mahalle sakinleri uzun süredir su kesintisi mağduriyeti yaşıyor. Bugün saat 15’te mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatma eyleminde bulundu. Belediyeden yetkililerin gelmesiyle su kesintisinin gündüz 11;00 ile 16;00 arasında olacağı sözünün alınmasıyla yol trafiğe açıldı. Mahalle sakinleri söz konusu saatlere riayet edilmemesi durumunda tekrardan yol kapatma eyleminde bulunacaklarını ifade ettiler.


Ferhat yıldırım

“Yeni Mahalle üvey evlat muamelesi görüyor”

Trafiğe kapatılan yolda Belediye encümenlerinden Ferhat Yıldırım ise halkın yanında olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Mahallemizde uzun süredir sürekli su kesintisi oluyor. Öyle ki bazen 24 saat bile akmıyor. Yeni mahalle 20 yıldır üvey evlat muamelesi görüyor. Diğer mahallelerde de su kesintiler var ama bu şekilde değil. Halkımız perişan halde. Yeni mahalle sadece su değil her türlü hizmetten mahrum halde. “dedi.



“Yeşil alanı olmayan tek mahalle Yeni mahalle”

Yıldırım, ”Yeşil alanı olmayan tek mahalle yeni mahalledir. Bu tesadüf müdür? Yetkililerden söz alarak halkımızdan eylemi bitirme ricasında bulunduk. Sağ olsunlar yolu açtılar. Mahallemizde yolların bağlantıları sıkıntılı, çevre düzenleme yok. Temel ihtiyaç olan su noktasında hassas olunmalıdır. Temizlik imandandır hadisi gereği bu halkı susuz bırakmamak lazım. İnsanlar zaruri ihtiyaçlarını giderecek veya abdest alacak su bulamıyor.” ifadelerine yer verdi. (Ömer Aşkın-Bingöl Basın)

 

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-