Karşılaştırmalı Kur'an Araştırmaları tezli yüksek lisans programı YÖK’ten onay aldı
YÖK, Bingöl üniversitesinin Kıraat İlmi Enstitüsü “Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı” bünyesinde açmayı planladığı ve Türkiye’de ilk olan “Karşılaştırmalı Kur'an Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programı” talebini uygun görüldü.
Karşılaştırmalı Kur'an Araştırmaları tezli yüksek lisans programı YÖK’ten onay aldı

Böylelikle yeni programın açılmasıyla birlikte Kıraat İlmi Enstitüsü çatısı altındaki tezli yüksek lisans program sayısı 2’ye yükselmiş oldu.

“Bu program ülkemizde alanındaki ilk lisansüstü programdır”

Konuyla ilgili açıklama yapan Bingöl üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Karşılaştırmalı Kur'an Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programını açma taleplerinin YÖK tarafından onaylanmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Çapak, “Kıraat   İlmi   Enstitüsü   bünyesinde   açmayı   planladığımız  Karşılaştırmalı   Kur'an Araştırmaları Tezli Yüksek Lisans Programı  için YÖK’e yaptığımız başvuru onaylandı. Kıraat İlmi Enstitüsü Türkiye’de alanında açılan ilk Enstitü olduğu gibi yeni açılan bu program da yine Ülkemizde alanındaki ilk lisansüstü programdır.  Bu vesileyle çalışmalarımızı titizlikle yürütmekteyiz. Açılması düşünülen programları ülkemizin kıraat alanında önde gelen hocalarıyla beraber tartışarak ve inceleyerek İslam dünyasına ve bilim dünyasına kazandırmaya çalışıyoruz. Talebimizin onaylanmış olması bizleri memnun etti. Üniversitemize ve bilim camiasına hayırlı olsun” dedi. (Haber Merkezi)

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-