At tutkunu genç; Atımı çok seviyorum, bu bir tutkudur
Bingöl merkez Çavuşlar köyünde köye uzak tek bir evde yaşayan Yusuf Kelat 5 yaşlarında başladığı at tutkusuyla dikkat çekiyor.
At tutkunu genç; Atımı çok seviyorum, bu bir tutkudur

 “Atımla aramda özel bir bağım var”

Yusuf Kelat, “Benim at sevdam 5-6 yaşlarından beri var. Bubenim üçüncü atım. Bir kırmızı atım vardı, binmeyi onun üstünde öğrendim. Atımlabenim aramda özel bir bağım var ve o bağın kopmasını hiç istemiyorum. Atım içinher zaman canımı gözümü kırpmadan vermeye hazırım. Burada arkadaşım yok. Bütünsırlarımı, dertlerimi, sırlarımı, hüznümü ve sevincimi onunla paylaşıyorum.Atımla aramda özel bir bağım var. Binmeyi öğrendiğim atım, kendisi öldü. Ayağıkırıldı, onun için ben bir ay gece gündüz ağlıyordum. Ta ki babam bana yeni birat alana kadar üzüntüm biraz da olsa dindi, hafifledi. Ama şuanda bahsettiklerizaman gözümden yaş geliyor. O atın hasretini anlatırken bile içim ağrıyor,anlatılmaz bir duygu.” dedi.

“Yarışmalargirecektim ama geç kaldım”

Atbinme konusunda mahir olduğunu belirten Kelat, at binmekte önce Allah (cc)’asonra kendime güveniyorum. Rakiplerimi de bekliyorum. Yarışmalara girmeyidüşündüm ama biraz geç kaldım düşünmekte, boy ve kilodan dolayı kaybettim. Jokeyolma hayalim bu yüzden gitti. İlerde nasip olursa safkan Arap atı çiftliğikurmayı düşünüyorum. Benimle atım arasında özel bir bağım var. Komutlarımauyuyor.” şeklinde konuştu.

(Ömer Aşkın-Bingöl Basın

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-