Bingöl Devlet Hastanesinde Bir İlk; Periton Diyalizi Kateteri Yerleştirme İşlemi Yapıldı
Bingöl devlet hastanesi Nefroloji kliniğinde, Periton Diyalizi Kateteri yerleştirilmesi işlemi başarıyla gerçekleştirildi.
Bingöl Devlet Hastanesinde Bir İlk; Periton Diyalizi Kateteri Yerleştirme İşlemi Yapıldı

Türkiye’de Araştırma hastaneleri dâhil sayılı hastanede gerçekleştirilen Kateteri yerleştirilmesi işlemi Nefroloji Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Murt tarafından gerçekleştirildi.

“Kateteri yerleştirilmesi işleminin hastanemiz bünyesinde yapılmasından dolayı gururluyuz”

Bingöl devlet hastanesi tarafında yapılan açıklamada,” Hastaların evde kendi diyalizini yapabilmesini sağlayan, uygun şartlarda ve özverili takiple hastalara evde diyaliz konforu sunan Periton diyalizi için gerekli olan Periton Diyalizi Kateteri yerleştirilmesi işleminin Bingöl devlet hastanesi bünyesinde başarıyla gerçekleştirilmesinden dolayı gururluyuz.” denildi.


“Diyaliz yöntemi seçimi hastanın durumuna ve tercihine göre yapılmaktadır”

Açıklamada, “Böbrek yetmezliği ileri aşamaya ulaşan hastalarda diyaliz ihtiyacı olabilmektedir. Bu durumda hemodiyaliz veya periton diyalizi uygulanabilmektedir. Diyaliz yöntemi seçimi hastanın durumuna ve tercihine göre yapılmaktadır.  Hemodiyaliz, diyaliz ünitelerinde uygulanırken, periton diyalizini hastalar evlerinde yapmaktadırlar.” denildi.

“Periton Diyalizi Kateterinin perkütan yolla yerleştirilmesinin hasta konforu için bir avantajdır”

Konuyla ilgili işlemin Bingöl devlet hastanesi Nefroloji uzmanı Uz. Dr. Ahmet Murt yaptığı açıklamada, “Periton Diyalizi Kateterinin perkütan yolla yerleştirilmesinin hasta konforu için bir avantajdır. Bu işlemin Bingöl Devlet Hastanesi’nde yapılmaya başlanmasının periton diyalizini tercih edecek böbrek hastaları için büyük bir şans. Ayrıca işleme hazırlık aşamasındaki destekleri için hastanemizin Radyoloji uzmanı Uz. Dr. Mazhar Yalçın’a, Anesteziyoloji uzmanı Uz. Dr. Burak Güneri’ye, Genel Cerrahi uzmanı Uz. Dr. Erhan Altıntaş’a ve tüm süreci yakından takip eden başhekimimiz Uz. Dr. Ramazan Gengörü’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

“İşlemde emeği olan herkese teşekkür ediyorum”

Murt, “Bingöl’de kronik böbrek yetmezliği olan hastaların hemodiyaliz ve periton diyalizi işlemleri hemşire ve tekniker arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sayesinde kesintisiz sürdürülebilmektedir. Disiplinli çalışmaları için hemodiyaliz başhemşiresi Filiz Karasungur nezdinde tüm hemodiyaliz çalışanlarına, sorumlu hemşire Hatice Tunç Taşar yönetimindeki Nefroloji kliniği çalışanlarına ve hastalara evlerinde de 7 gün/24 saat desteğini esirgemeyen sertifikalı periton diyalizi hemşiremiz Arife Çamuka’ya çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Periton Diyalizi Kateteri takılan hasta, işlem sonrası kısa süre Nefroloji kliniğinde takip edildikten sonra taburcu edildiği ve halen evinde kendi periton diyalizini ekibinin desteği ile sorunsuz olarak uygulamaya devam edildiği kaydedildi. (Haber Merkezi)

 

Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-