Bingöl Üniversitesi Azerbaycan’dan gelen kursiyerlere arıcılık sertifikalarını verdi
Bingöl Üniversitesi, ‘Pilot Üniversite’ Kapsamında Azerbaycan’dan gelen eğitimcilere “Uygulamalı Arı ve Arı Ürünleri Ürün Geliştirme” sertifikaları verildi.
Bingöl Üniversitesi Azerbaycan’dan gelen kursiyerlere arıcılık sertifikalarını verdi

Azerbaycan Arıcılar Assosiasiyası’dan” Temsilciler, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ı Ziyaret Etti.

 2016 yılında “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında ‘Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma Alanı’nda pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi ulusal ve uluslararası alanda çalışmalarını sürdürüyor.

 Bingöl Üniversitesi, bu alanda Azerbaycan Cumhuriyeti Azerbaycan Arıçılar Assosiasiyası arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında da çalışmalarına devam ediyor.

 “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında yürütülen çalışmaları gözlemlemek ve eğitim almak için Azerbaycan Cumhuriyeti Azerbaycan Arıcılar Assosiasiyası’ndan Bingöl Üniversitesine gelen Bayan Pərvin Lətifova ve Xatire Babayeva, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çaprak’ı makamında ziyaret etti. Heyetin kabulünde Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi Birimi (PİKOM) Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay ve Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Demir de hazır bulundu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Azerbaycan’da arı ve arı ürünleri alanında güçlü faaliyetlerde bulunan Qinyet Oğulları firması ile Üniversitemiz arasında yapılabilecek proje ve iş birliklerine dair karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

 Gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl ğüniversitesi ile Azerbaycan Arıcılar Birliği Arasında İş Birliği Protokolü” kapsamında gerçekleştirilen bu eğitim ve ziyaret programının kendilerini oldukça mutlu ettiğini,  Azerbaycan ile ortak çalışma konularında her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirtti.  

 Bayan Lətifova ve Babayeva, Bingöl Üniversitesi Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi Birimi (PİKOM) Koordinatörlüğü ile Arı ve Doğal Ürünler Ar-Ge ve Ür-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen “Uygulamalı Arı ve Arı Ürünleri Ürün Geliştirme” eğitim programını başarılı bir şekilde tamamlayarak eğitim sertifikalarını PİKOM Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay’dan aldılar.  (Haber Merkezi)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-