Bingöl’de toplu taşımaya gelen zamlara halk tepki gösterdi
Bingöl’de Bingöl S.S. 18 Nolu Motorlu Taşıtlar Kooperatifinin zam teklifini geçtiğimiz ay reddeden Bingöl Belediyesi Meclisi, bir ay sonrasında zam kararı aldı. Alınan zam kararıyla birlikte şehir içi ulaşımda her yöne fiyatları 1 lira arttı.
Bingöl’de toplu taşımaya gelen zamlara halk tepki gösterdi

Yeni tarifeye göre Belediye meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile 19 Eylül 2022 tarihinden geçerli olmak üzere Bingöl’de toplu taşımacılık yapan S.S.18 Nolu Motorlu Taşıtlar Kooperatifine bağlı özel halk otobüsleri tarifelerine zam yapılmasına karar verildi.

Vatandaşlar yakıt fiyatları düşerken ‘bu zamlar neden oluyor’ diyerek tepki gösterdi.

“Özel halk otobüsü yerine Bingöl Belediyesine ait otobüs istiyoruz”

Hasan Çelik

Toplu taşımaya gelen zamma tepki gösteren vatandaşlardan Hasan Çelik, “Bu zammı protesto ediyorum Çok fazla ücret alıyorlar, düzenli çalışmıyorlar. Bingöl’de özel halk otobüsleri yerine Bingöl Belediyesinin otobüsünü istiyoruz. Fiyatları yüksek buluyoruz, beş dakikalık yoldur, 5-6 lira olur mu? Öğrenciler var yazıktır, iki adımlık yoldur. Karşı mahalleye ise 15 dakikada gidebiliyoruz. Rayiçler çok pahalı. Mazot düştü ama zamlar yine yüksek. Biz ne yapabiliriz, belediyenin el atması lazım. Yazık günah, düzen yok.” şeklinde konuştu.

“Uzun yol şoförüyüm bizde böyle bir zam yok”

İller arası otobüs şoförlüğü yapan Ahmet Çoban, “Ben iller arası çalışıyorum. Gerçekten kısacık yola 5 buçuk lira fiyat olur mu? El insaf. Biz uzun yol şoförü olmamıza rağmen böyle bir zam görmedik. Bize zam gelmedi, böyle bir rayicimiz olmadı. Bingöl’de durmadan tarife değişiyor. “dedi.

Ahmet Çoban

“Onları Allah’a havale ediyoruz”

Şemsettin Kaya

Şemsettin Kaya adlı vatandaş, “Bizim Bingöl’de şanssız bir yerdeyiz. Her gelen bizi vuruyor. Artık bıktık ve bunaldık. Allah hakkımızı alsın. Bunlar hayvan gibi dolduruyorlar, o hiç akıllarına gelmiyor. Yetmezmiş gibi mazot inse de çıksa da paralarını alıyorlar. Bu fakir halk ne yapsın. Mazot 32 liraydı şimdi 22 lira. Yol ücretleri aynı idi şimdi de bir lira da zam istediler. Onları Allah’a havale ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Bingöl Merkezde toplu taşımada yeni tarifeler ise şu şekilde yenilendi.

Düzağaç, Simani mahallesi güzergahı ve hastaneler, SGK, TEDAŞ, Emniyet, Üniversite, Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi, İçmeler Toki, Selahaddini Eyyubi Mahallesi ve Ahmet Dursun Konutları güzergahında tam bilet: 5,50 lira olurken, öğrenci ise 3,75 TL oldu.

Kültür Mahallesinde tam bilet: 5,00 lira, öğrenci ise 3,75 lira oldu.

Ekinyolu-Kervansaray-Beyaztoprak hattında ise tam bilet 6 lira, öğrenci ise 3,75 lira oldu.

Aktarmalarda ise tam kartlarda 1,10 lira, öğrencide ise 60 kuruş olarak belirlendi.

(Ömer Aşkın-Bingöl Basın)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-