AFAD Bingöl’de sekiz operasyonlu dev tatbikat yapacak
AFAD Bingöl il Müdürlüğü deprem bölgesi olan Bingöl’de toplamda 8 operasyonlu olup ildeki tüm kurumları kapsayacak şekilde 14 Ekim’de yıkılan hükümet konağı binasında dev bir tatbikat gerçekleştirecek.
AFAD Bingöl’de sekiz operasyonlu dev tatbikat yapacak

Depremin Anadolu’ya giriş noktası olan Bingöl, Kuzey Anadolu fay hattı ile Doğu Anadolu fay zomunun, Güney Anadolu fay hattının birleşim noktası ve üçlü çakışma bölgesinde olan bir il.

Bu kapsamda 14 Ekim Cuma günü yıkımına başlanacak olan hükümet konağı binasında Bingöl’ün tüm kurumlarını harekete geçirecek dev bir tatbikat yapacağını duyurdu.  

AFAD Bingöl il Müdürü Kerem Oruk, Bingöl merkezde yapılacak olan dev tatbikatla ilgili ayrıntıları İLKHA muhabirine aktardı.

“Sekiz operasyonlu bir tatbikat planlıyoruz”

Tatbikatla ile ilgili AFAD Bingöl İl Müdürü Kerem Oruk yaptığı açıklamada, “2022 yılı afet tatbikat yılı ilan edildi. Bu yıl da tatbikatlara yöneldik. Mevcut Hükümet konağının yıkılmasından sonra orada enkazda ciddi bir tatbikat planlıyoruz. İlimizin tüm refleks gösterecek kuramlarını ayı anda sahada toplamayı hedefliyoruz. 8 operasyonlu bir tatbikat planlıyorum. Enkazda arama kurtarma, enkazda yaralı çıkarma, binalardan tahliye, tahliye edilen alanlardan geçici barınma alanlarına, çadır kentin hızlıca kurulması ve vatandaşların oraya intikalinin sağlanması, yurtlarda mahsur kalan öğrencilerimizin binalardan dikey tahliyesini sağlanması, bunun gibi trafik kazası olacak.” dedi.

“Tüm kamu kurumlarından desek alacağız”
Oruk, ”Çapakçur köprüsünü kapatıp orada bir trafik kazası tatbikatını yapmayı düşünüyoruz. Baraj bölgesindeyiz, boğulma tatbikatı yapacağız. Baraj kapaklarından birinin koptuğunu senaryolaştırıp mahsur kalan vatandaşlarımızı botla kurtarmayı planlıyoruz. Bunun gibi 8 operasyonlu büyük bir tatbikat planlıyoruz. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarımızdan destek alacağız. Tüm kamu kurumlarından destek alacağız ve bir depremde Bingöl nasıl kitleniyor, Bingöl’deki bütün vatandaşlar nasıl bir refleks gösterecek, bunu bütün vatandaşlarımıza gösterip tüm paydaşları çalıştırmayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi. (Ömer Aşkın-İLKHA)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-