Ekmek zammında son karar alındı!
Bingöl’de geçtiğimiz gün fırıncıların 5 lira olan ekmeğe yüzde elliye tekabül eden 2,5 lira zam yaparak 7.5 lira yapması kararına halktan tepki gelmesi sonucu bazı işletmelere cezai işlem uygulanması sonucu zam geri çekilmişti.
Ekmek zammında son karar alındı!

Geçtiğimiz günlerde Bingöl Belediyesi zabıta ekiplerinin usulsüz zam yaptığı gerekçesiyle merkezde 11 fırına 5’er bin lira para cezası kesmişti.

 

Son olarak fırıncıların Esnaf ve Sanatkârlar Odasına verdikleri dilekçede rayiç teklifi sonrası 320 gram açık ekmek 6 lira, somun ekmek ise 3 lira 75 kuruştan satılma kararı alındı.

 

Kamuoyunun merak ettiği sorular var;

1-Ekmek fiyatlarına zam geldiğini halk, ekmek almaya giderken fırıncıdan mı öğrenecek?

2-Her fırıncı kendi isteğine göre mi zam yapıyor? Fırıncılarda bir söz ve eylem birliği yok?

3-Yapılan zamlarda ekmek gramajlarındaki oynamalar ne kadar denetleniyor ve bu kamuoyuyla neden paylaşılmıyor?

4-Ekmeğe zam gelmiş ise ilgili kurum Belediye veya varsa fırıncılar derneği, Esnaf ve sanatkârlar Odası bu konuda neden açıklama yapmıyor?

5-Hatırlanacağı üzere Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, yakın zamanda yaptığı açıklamada, “Bu yıl buğday ve arpa rekoltesinde 2021’e göre önemli artış görüyoruz. 19,5 milyon ton buğday, 8,5 milyon ton arpa rekoltesi bekleniyor. Bu noktada iyi bir sezon. Sorun yaşamayız” demişti. Hal böyle iken zam neden?

 

Yapılan son düzenleme ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası kararıyla ekmek fiyatlarında yeni rayiç şöyle;

 

Genel olarak alınan kararla resmi olarak tüm fırınlarda açık ekmek: 320 gram 6 TL

Somun Ekmek; 3.75 

7,5 TL’den açık ekmek satan fırınların ise ekmek gramajının 450 gram olması gerekiyor. Aksi halde yapılan şikayetler ile ilgili işletmeye yaptırım uygulanır.

(Ömer Aşkın-Bingöl Basın)

 

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-