MİL-SEN Bingöl’de memurlarla tanışma toplantısı düzenledi
Manevi-Liyakatli-İlkeli- Sendikacılar konfederasyonu Başkanı Mücahit Çelik Bingöl’de çeşitli ziyaretler ve toplantı gerçekleştirdi.
MİL-SEN Bingöl’de memurlarla tanışma toplantısı düzenledi

Bingöl Öğretmenevi lokalinde gerçekleşen tanışma toplantısında MİL-SEN Genel başkanı Necattin Kaya ve MİL-SEN Sendikacılar konfederasyonu Genel Başkanı Mücahit Çelik MİL-SEN hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Programda MİL Bayındır Sen Bingöl İl Temsilcisi Veysi Yalçın, MİL-SEN Konfederasyonu Diyarbakır il başkanı ve MİL Bayındır Sen’in Bölge başkanı Mehmet Şimşek, Elâzığ MİL-Sen bölge başkanı Hüseyin Ayaz, MİL-SEN Bingöl il Sağlık temsilcisi Mücahit Korkutata programda selamlama konuşması yaptı.

MİL-SEN Sendikacılar konfederasyonu Genel Başkanı Mücahit Çelik, sendika ve sendikacıların ağır yara aldıklarını ifade ederek, çalışanlarla birebir ilginin önemli olduğunu vurguladı. Çelik, memur maaşlarının kur farkıyla korunması gerektiğinin altını çizdi. Her zaman haklının yanında olmak gerektiğini söyleyen Çelik, yapılan yanlışların karşısında, doğruların ise yanında yer almak gerektiğini söyledi. İstanbul sözleşmesinin aileyi dinamitlediğini söyleyen Çelik, LGBT derneklerinin faaliyetlerine karşı dikkatli olmak gerektiğini belirtip aynı zamanda uyuşturucu konusunda da endişelerini dile getirdi.

“Çalışan bütün memurlarımızın özlük hakları ve refah düzeylerinin iyileştirilmesi için mücadele ediyoruz”

MİL-SEN Genel başkanı Necattin Kaya konuşmasında, “Biz 2019 yılı itibariyle bir karar aldık ve Sendikacılık yapmak için yola çıktık. Bu kapsamda sendikacılığa devam ediyoruz. Pandemi dolayısıyla sahalara çıkamadık ve sizlere ulaşamadık. Çalışan bütün memurlarımızın özlük hakları ve refah düzeylerinin iyileştirilmesi için mücadele ediyoruz. Biz şuna inanıyoruz, mücadele etmedikçe hiçbir şey elde edilmez. Amacımız, çalışanların sorunlarını gerekli yerlere ileterek bir köprü görevi görüp çözülmesidir. Çalışanlarımızın refah düzeylerinin iyileştirilmesi, huzurlu ve mutlu bir şekilde işlerini icra edip evlerine gidebilmelerini sağlayabilmek için mücadele ediyoruz. İnanarak çıktık bu yola, inandıktan sonra başaramayacağımız bir şey olmayacağını düşünüyoruz.

“Sendika ve sendikacılar ağır yara almış durumda”

MİL-SEN Sendikacılar konfederasyonu Genel Başkanı Mücahit Çelik ise yaptığı konuşmada, “Her gittiğim kurum, binada ve her gittiğim hizmet kolunda sendikalar ve sendikacılar ağır yara almış durumda. Bizler MİL-SEN ailesini kurarken o kadar çok sendika vardı ki sendika enflasyonuna bir katkı da biz sunalım diye kurmadık. Öncelikli olarak bir derdimiz, bir amacımız ve bir gayemiz vardır. Herkesten farklı olarak biz kurumlarımızı ziyaret ediyor, orada arkadaşlarımızı dinliyor ve sorunlarına şahitlik ediyoruz. Kurulurken belli idealler doğrulusunda kurulmuş olan ancak bugün geldiğimiz noktada eleştirdiklerinin durumuna düşen sendikalardan artık yorulduk. Atık diyoruz ki bizim haklarımızı doğruya doğru, yanlışa yanlış diyerek savunan yeni bir anlayış hâkim olsun. Dün itibariyle 81 ilin 81’ini ziyaret etik, 500 tane ilçemizi de yüzde doksanının da arkadaşlarımızı bizatihi ziyaret ederek sendikacılık faaliyeti yürütüyoruz. Maalesef birçok arkadaşımız 3600’da haksızlığa uğramış durumda. Enflasyon farkları Eşel mobil sistemine geçilsin diye ocak ayından itibaren dillendiriyoruz, neden çünkü enflasyona yenildikten sonra ancak maaşlarımızı alabiliyoruz. Biz bunu ocak ayında dillendirmeye başladık, yetkili arkadaşlar ancak 6’ıncı ayda akıllarına geldi ve sosyal medyada bunu paylaşmaya başladılar.” dedi.

“Memur maaşları kur korumalı olursa toplu sözleşme tiyatrosu son bulur”

Çelik, “Ben şunu ifade ettim, dedim ki kur korumalı mevzua hesaplarımız var, memur maaşları da kur korumalı olsun ve toplu sözleşme tiyatrosu artık son bulsun.” dedi.

“Türkiye’de aileyi dinamitleyen gelişmelere sessiz kalan bu vebalin bir parçasıdır”

İstanbul sözleşmesi ve LGBT derneklerinin faaliyetlerini eleştiren Çelik, “Bizim sendikamızın logosunun altında önce ahlak ve maneviyat yazar. Türkiye’de ailemizi dinamitleyen çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Ama bu yaşanan gelişmelerle alakalı olarak Cumhurbaşkanı açıklama yapmadan sesini çıkartmayanlar bu vebalin bir parçasıdır. İstanbul sözleşmesinin iptali için, 6284’ün ailemizi dinamitlemesi, LGBT derneklerinin gençleri hedef alması, bugün uyuşturucu bağımlılığının bütün illerimize ilçelerimiz yayılmasını görmezden gelinmesini de asla kabul etmemiz mümkün değildir.” ifadelerine yer verdi.

“Eğer bizi bir yere yakın olmamızı istiyorsanız, biz sadece ve sadece Hakk’a yakınız, haklıya yakınız”

Bizler sadece bir sendika değil, olayların farkında olan bir sivil toplum hareketiyiz diyen Çelik, “Sahada sendikacılık nasıl yapılır, olaylara nasıl bakılır, nasıl bakmamız lazım geldiğini ifade edelim istedik. Ortada bir yangın varken kenarda oturup kahvemizi yudumlayamayız. Yangını söndürecek olan Allah’tır. Biz Hz. İbrahim aleyhisselamın karıncası misali haktan, hukuktan ve adaletten yana tarafımızı her yerde ve her noktada ortaya koyacağız. Biz kamu çalışanlarımızı bir araya getirelim, hep birlikte tek yürek olalım, hep birlikte bir arada bir şeyleri ortaya koyalım diye gayret gösteriyoruz. Eğer bizi bir yere yakın olmamızı istiyorsanız, biz sadece ve sadece Hakk’a yakınız, haklıya yakınız. Biz ne iktidarın muhalefetiyiz ve ne de muhalefetin düşmanıyız. Biz memur arkadaşlarımızın ve çalışanlarımızın sözcüsüyüz, çalışanlarımızın sıkıntılarını aktarmak durumunda olan bir sendikayız.“ dedi.

“Ne olursa olsun tek başınıza bile olsanız hakkın yanında olun, hakkın tarafında olun”

Çelik, “Sömürüldükten sonra Kürt olsak ne olur, Türk olsak ne olur? Meseleye özet olarak böyle bakalım. İyi yapılanları alkışlayacağız, yanlış yapanların da karşısında duracağız. Ne olursa olsun tek başınıza bile olsanız hakkın yanında olun, hakkın tarafında olun. Biz de yanlış yaparsak bizde de bir dakika bile durmayın ve gereğini yapın.” şeklinde konuştu. (Ömer Aşkın-Bingöl Basın)) 

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-