Bingöl Üniversitesinde II. Uluslararası Arıcılık Araştırmaları ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Stratejileri Kongresi düzenlendi.
Kongrede Dr. Öğretim Üyesi Deniz Can, geleneksel bal yarışması süreci hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Can, bal numunelerinin üniversitede tahlil edildiğini ve sürecin şeffaf bir şekilde titizlikle takip edildiğini ve balların uzman kişilerce tahlillerinin yapıldığını söyledi.
Geleneksel bal yarışmasında birinci gelen isim Sayım Çağatay oldu. Çağatay, yarışmada birinci gelen balı ise Karlıova Kıraç Tepe'de ürettiğini ifade etti.
"Bal üretiminde hijyen çok önemlidir"
Çağatay, yaptığı açıklamada, "Öncelikle birinci olduğum için çok mutluyum. Son 3-4 yıldır aktif bir şekilde arıcılık yapıyorum. Hijyen ve ilaçlamalara dikkat ediyorum. Kimyasal ilaç kullanmamaya çalışıyorum. Hijyen bal üretiminde çok önemlidir. Son birkaç yıldır temizliğe çok önem veriyoruz. Daha önce Ankara ve Bursa'da fuarlara katılmıştım ve orada da başarılar elde etmiştik." dedi.