BİNTSO’da ‘Turizm Tanıtma ve Geliştirme İl Koordinasyon Toplantısı’ gerçekleştirildi
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, Bingöl’ün turizm değerlerinin geliştirilmesi ve tanıtılmasında yol haritasının belirlenmesi için “Turizm Tanıtma ve Geliştirme İl Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi.
BİNTSO’da ‘Turizm Tanıtma ve Geliştirme İl Koordinasyon Toplantısı’ gerçekleştirildi

Başkanlığını Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay’ın yaptığı toplantıya Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Altunhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar, BİNTSO Meclis Başkanı Doğan Koç, ilgili kamu kurum, kuruluş temsilcileri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldı.

“Bu dönem gelişen, büyüyen ve güçlenen Bingöl dönemi olacaktır”

Toplantıda yapılan görüşmelerin ardından değerlendirmede bulunan BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, Bingöl’ün turizmde önemli noktalara sahip olduğunu belirtti. Çintay, “Gerçekleştirdiğimiz bu toplantının İlimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. İlimizin turistik alanlarında alt yapı iyileştirme, konaklama tesisleri, destinasyon oluşturma gibi her yönden üzerinde hassas ve detaylı bir çalışma yürütülmesi gereken süreçler var. İl olarak turizm ve tanıtım alanındaki çalışmalarımızda İlimizi, turizm açısından geliştirmemiz gerekmektedir. Bu dönem; “Gelişen, Büyüyen ve Güçlenen Bingöl Dönemi” olacaktır. Turizmden tarıma, tarımdan hayvancılığına, hayvancılıktan sanayiye, sanayiden ihracata kısacası her anlamda güçlenmiş İl olmayı başaracağız. İlimize turist çekmek çok önemli ama gelen turistleri iyi ağırlayarak bu ziyaretlerin devam etmesini sağlamak gerekmektedir. Bu konuda 5 yıldızlı bir otel, İlimizin en büyük eksiğidir. Gerek Oda olarak gerek bireysel çabalarımızla İlimize 5 yıldızlı otel kazandırmayı planlamaktayız.” dedi.

“Yöresel yemeklerin sunulduğu restoranlara ihtiyacımız var”

Restoranlarımızın geliştirilmesi de gerekir diyen Çintay, “Yöresel yemeklerimizin sunulduğu ve dışardan gelen misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz yüksek hizmet kalitesi olan mekanlara ihtiyacımız var. Bizler her anlamda yatırımcılarımızın yanında olacağız. Güçlü bir yönetim kurulu ve meclis üyelerimiz var. Meclis Başkanımız Doğan Koç’a da özellikle Bingöl Gastronomisi adına sağladığı destekler için teşekkür ederim. “ifadelerine yer verdi.

Toplantı katılımcıların karşılıklı olarak görüş alıverişinde bulunmalarıyla devam etti. (Haber Merkezi)

 

Kategori: Ekonomi
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-