Bingöl’de ‘Aile Okulu’ Eğitimleri Devam Ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 28 Mart 2022'de başlatılan Aile Okulu projesi kapsamında ailelere yönelik eğitimler devam ediyor.
Bingöl’de ‘Aile Okulu’ Eğitimleri Devam Ediyor

Toplumun temeli olan aileyi güçlendirmek için başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında aile içi iletişim, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerden oluşan 8 ana başlıkta velilere dönük eğitimler verilmek üzere, Bingöl’de Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri tarafından eğitici eğitimi verilen öğretmenler tarafından ailelere yönelik eğitimler  devam ediyor.

“Güçlü aile güçlü toplumdur”

Projenin hedefinin Güçlü aile, güçlü çocuklar, güçlü toplum olduğunu belirten Bingöl milli eğitim müdürü Halil Yücel, "Aile Okulu Projesi'nde yaklaşık 44 saatlik bir eğitimle aile değerleri, kültürel değerlerimiz, aile içi iletişim, sosyal, psikolojik ve duygusal gelişim, çevre bilinci, stres yönetimi, madde bağımlılığını önlemeyle ilgili yaklaşımlar gibi 10 farklı alanda ailelerimizi destekliyoruz. Çok daha müreffeh bir toplum olma yolunda emin adımlarla ilerlemekle ilgili çok önemli bir hizmeti, Merkez ilçe, Genç, Solhan ve Karlıova Halk Eğitimi Merkezimiz üzerinden başlatmış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Aile kavramının önemini vurgulayan Yücel, küresel çağdaki değişimlere bağlı olarak aile yapısının da özünü kaybetmemesi adına yapılacak eğitimlerin önemli bir rol oynadığını ve projenin bu anlamda büyük değere sahip olduğunu kaydetti. (Ömer Aşkın-İLKHA)



 

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-