BM: Sudan'da milyonlarca insan açlık tehdidi altında
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Sudan nüfusunun üçte birinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu, 7 milyon kişinin de gıda güvensizliği nedeniyle açlık tehdidi altında olduğunu açıkladı.
BM: Sudan'da milyonlarca insan açlık tehdidi altında

Volker Türk, Sudan'ın tehlikeli bir dönemeçten geçtiğine işaret ederek, "25 Ekim 2021'deki kararlar, ülkedeki yasal ve kanuni gelişmeyi sonlandırırken, kişi başına düşen günlük gelir iki dolara geriledi, elektrik fiyatları 25 katına çıktı, ekmek ve yakıt fiyatları zamlandı." dedi.

Ülke nüfusunun üçte birinin insani yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Türk, "7 milyon kişi gıda güvensizliği nedeniyle açlık tehdidi altında. Sudan'ın batısındaki Darfur'da çeşitli kabileler arasındaki 11 iç çatışma sonucunda 211 bin insan yerinden edildi. Mavi Nil bölgesindeki ise 400 kişi, Güney Kurdufan eyaletinde de 150 kişi hayatını kaybetti." ifadelerine yer verdi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri, Sudan'daki durumun iyiye gitmediğini, sivillerin acil korunmaya ihtiyacı olduğunu, güvenlik ve barışı sağlamak için ulusal bir eylem planı yapılması gerektiğini belirtti.

Batıdaki Darfur bölgesine de giden Türk, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan ve Yardımcısı Muhammed Hamdan Dagalu Hımidti ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. (İLKHA)

Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-