Yabancı uyruklu öğrenciler Bingöl Valisi ve Rektörle bir araya geldi
Bingöl üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Bingöl Valisi Kadir Ekinci ve Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile bir araya geldi.
Yabancı uyruklu öğrenciler Bingöl Valisi ve Rektörle bir araya geldi

“Bingöl Halkı Misafirperverliğiyle Meşhurdur”

Programda öğrencilerle sohbet eden Vali Kadir Ekinci konuşmasında, “Günümüz dünyasında finansal sermaye kadar sosyal sermaye de çok büyük öneme sahiptir. Sosyal sermayenizi arttırmak için Türkçe’ye önem vermeniz gerekmektedir. Türkçe öğrenmek size dünyanın her yerinde katkı sağlar. Ben birçok ülke gezdim ve neredeyse Türklerin yaşamadığı bir yer görmedim. Başka ülkelere gittiğinizde de orada mutlaka bir Türk işletmesi görürsünüz ve Türkçenizle size birçok kapı açılır. Bingöl Üniversitesinde akademik olarak kendinizi geliştireceksiniz. İletişiminiz sadece üniversiteyle sınırlı kalmasın, şehrin içinde de insanlarla sosyal ilişkiler kurun. Bingöl halkı misafirperverliğiyle meşhurdur. İlimize gelen yabancı öğrencileri bağrına basıp kıymet verirler” dedi.

“Öğrencilerimizin Bingöl’deki aileleriyiz”

Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, bu yıl üniversitemize 10 bine yakın başvuru yapıldığını ve hâlihazırda 30 farklı ülkeden lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında 520 uluslararası öğrencisi olduğunu belirterek, “Son 5 yılda 350’ye yakın uluslararası öğrenci mezun ettik. Bingöl Üniversitesi, Bingöl’e nitelikli uluslararası öğrenci çekebilme çalışmalarının neticesini almaya başladığı bu dönemde, 17 bin olan öğrenci sayımızın %15’inin uluslararası öğrencilerden oluşması hedeflerimizden biridir. Bingöl’ün misafirperverliği ve ev sahipliği çatısı altında ağırladığımız öğrencilerimizin Bingöl’deki aileleriyiz. Öğrencilerimiz buradan mezun olduklarında, ülkelerinde bilgi ve tecrübelerini paylaşarak birer kültür elçisi olacağını beklemekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Programa Rektör Yardımcıları Prof. Hasan Çiftçi ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ramazan Solmaz ve Doç. Dr. Veysel Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Arvas, Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Kayıntu, İl Göç İdaresi Müdürü Akif Esen, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Zülküf Koçinkağ ve öğrenciler katıldı. (Haber Merkezi)

 


Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-