Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğrencileri Bingöl-SÜTAŞ’TA ilk stajlarını yaptı
Bingöl Üniversitesi Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğrencileri Bingöl-Sütaş'ta İlk Stajlarını yaptı.
Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğrencileri Bingöl-SÜTAŞ’TA ilk stajlarını yaptı

Doğu Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi Bingöl Entegre Tesisleri yatırımı kapsamında süt ürünleri fabrikası, süt hayvancılığı eğitim merkezi ve eğitim çiftliği, damızlık süt sığırı çiftlikleri, düve yetiştirme çiftliği, besi çiftliği, yem bitkileri tarımı, yem fabrikası, biyogaz elektrik üretim tesisi ve organomineral gübre tesisi bulunduran Sütaş, hayvan sağlığı ve nesil ıslah konularına odaklanacak bir Ar-Ge merkezi ile de faaliyetlerine başladı.

UHT süt, yoğurt, ayran ve peynir üretim hatlarını faaliyete geçiren Sütaş artık Bingöl üniversitesi öğrencilerini de istihdam etmeye başladı. Bu sene üçüncü mezunlarını veren Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Süt ve Ürünleri Teknolojisi programı şu ana kadar 10 öğrencisi ile üretimde çalışmaya başladı. Aynı zamanda öğrenciler Bingöl’deki ilk stajını başarı ile tamamlamanın sevincini yaşıyor.

Yaz stajının ardından tüm sene boyunca sektörel eğitim dersi alacak öğrenciler artık her hafta Sütaş’ın yolunu tutarak üretimi yerinde görme ve öğrenme fırsatı yakalayacak.

(Ömer Aşkın-İLKHA)



 

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-