Oto lastik tamircileri: Can güvenliğiniz için kışlık lastik kullanımını ihmal etmeyin
Oto lastik tamircileri araçlarda kışlık lastik kullanmanın önemi hakkında açıklamalarda bulundu.
Oto lastik tamircileri: Can güvenliğiniz için kışlık lastik kullanımını ihmal etmeyin

Bingöl’de oto lastik tamiri işi yapan Yunus ve Kenankardeşler araçlarda lastik balans ve rot ayarının önemi ve kışlık lastikkullanmanın gerekliliği noktasında açıklamalarda bulunarak kişinin cangüvenliği açısından kışlık lastiğin olmazsa olmaz olduğunu vurguladı.

“Kışlık lastiklerde yumuşak olanları tercih edilmelidir”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan oto lastik tamiriustası Kenan Paşaoğlu, “Araç lastikleri yazlık ve kışlıklarda lastik dişleri olarakfarklıklar oluşturur. Yazlıklarda düz desen olurken kışlıklarda daha çok dişli,bölmeli veya kertikli olur. Kışlık lastiklerin yumuşak olmasına özengösterilmesi gerekir. Yumuşak lastikler buza daha iyi tutunur. Aracın durumunagöre gerekirse rot ayarı ve yapılmalıdır. Bununla beraber balans ayarı dagerekir.” dedi.

Paşaoğlu, 1 Aralık’ta Türkiye genelinde kar tipi lastikkullanma zorunluluğu olduğunu söyleyerek kar tipi kullanma kuralından ziyadeher insanın kendi can güvenliği için kışlık lastik kullanmaları gerektiğinevurgu yaptı.


“Kar tipi lastiğin araçta yakıta etkisi çok az”

Bazı sürücülerin kar tipi lastik ile araçlardaki yakıtoranda fark oluşturduğu söylemlerine karşın  Paşaoğlu, “Kar tipi lastik kullanımının yakıta oranını yüzdelik olarakdeğerlendirirsek yaklaşık yüzde beşlik oranında bir etki yapar. Kar tipilastiğin dişleri daha kalın olduğundan ötürü olur olmaz yakıta etki eder yalnızçok fark olmaz. Ancak kar tipi lastiğin karada kullanılması karda kullanımanazaran lastiğin ömrünü biraz daha kısaltır.” İfadelerini kullandı.

“Zorunluluktan dolayı değil kendiniz için kışlık lastikkuralına uyun”

Paşaoğlu son olarak araç sahiplerine seslenerek, “Her şeydenönce insanlar kendi güvenliği açısından kar tipi takmaları lazım. Sadece 1Aralıktaki zorunluluktan dolayı değil kişi kendisi için bu kurala uyarsa çokdaha iyi olur.” şeklinde konuştu. (Ömer Aşkın-İLKHA)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-