Dünya şampiyonu alkışlarla karşılandı
Bocce Branşında Dünya şampiyonu olarak Ülkemize ve İlimize büyük bir gurur yaşatan Eda Sayak, mezun olduğu Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde kapıda alkışlarla karşılandı.
Dünya şampiyonu alkışlarla karşılandı

Eda Sayak’nın şampiyonada verdiği pozlar Spor Bilimleri Fakültesinin duvarlarına asıldı.

Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Esen ve Dekan Yrd. Doç. Dr. İlimdar Yalçın, Genel Sekreter Yrd. Fatma Görgülü, Fakülte Sekreteri Yüksel KIYAK ve hocaların katıldığı etkinlikte fotoğraflar Eda’ya sürpriz oldu. Öğrencilerin coşkulu alkışları ile okuluna giren Eda’ya konuşmaların ardından mezun olduğu okulu hatırlatan hediyeler verildi. Ardından kantinde öğrencilerle oturan Rektör Yardımcısı ve hocalar Eda'nın başarı hikayesini dinleyip sorular yöneltti.

1-5 Kasım'da düzenlenen şampiyonada, finalde Şilili ‘Franca Martini’ ile eşleşen Sayak, müsabakada 6-0 geriye düştüğü rakibini 17-14 yenerek dünya şampiyonu oldu. Organizasyonda altın madalya kazanan Sayak, hem çocukluk hayalini gerçekleştirdi hem de kategorisinde birincilik kürsüsüne çıkan ilk kadın sporcu olmanın gururunu yaşamış oldu.

“Kendime olan inancımı yitirmedim”

Sayak, açıklamasında "6-0 geriye düştüğüm bir anda eğer sakinliğimi korumasaydım ve düzenli antrenman yapmasaydım toparlayamayabilirdim. Ama 6-0 geriye düşmeme rağmen sakin kaldım ve kendime olan inancımı yitirmedim. Dünya Şampiyonu olmak kadar bir diğer keyif aldığım noktada bu oldu. 6-0 geriye düşmeme rağmen motivasyonumu düşürmedim, inancımı yitirmedim ve Dünya Şampiyonluğunu ülkeme getirdim" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-