Engelli bireylerin sorunları ve beklentilerinin konuşulduğu konferans düzenlendi
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi ve Bingöl üniversitesi sağlık hizmetleri bölümü öğrencileri konferansta buluştu.
Engelli bireylerin sorunları ve beklentilerinin konuşulduğu konferans düzenlendi

Bingöl Üniversitesi kampüsünde düzenlenen Konferansta engelli bireylerin yaşamış olduğu zorlu koşullar ve Altı Nokta Körler Derneğinin yapmış olduğu çalışmalar öğrencilere anlatılarak engelli bireylerin toplumsal beklentileri hakkında paylaşımlar yapıldı.

“Amacımız engelsiz bir şehir inşa etmek”

Altı okta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, konuşmasında, “Sivil toplum yapısının vatandaşlarla buluşunca ne kadar etkili olduğunu gözlemliyoruz. Geçen hafta ise lise öğrencilerimizle buluşup çeşitli farkındalık etkinlikleri gerçekleştirmiştik. Amacımız toplumun tamamına sirayet ederek engeli vatandaşlarımızın önündeki sorunları kaldırıp engelsiz bir şehir inşa etmektir.” İfadelerine yer verdi.

Korkutata, programda, kamu binalarının erişime uygun olmayışı, yerel yönetimlerin bir türlü gerçekleştiremediği erişim sorunu, engelli bireylere yönelik etkinliklerin yetersizliği, toplum bilincinin oluşmaması ve eğitim istihdam gibi konular ele alınarak çözüm yolları ile beraber dernek faaliyetlerimiz hakkında deneyim ve bilgilerini aktardı.

Korkutata son olarak, “Organizasyonu düzenleyen hocaları, Sağlık Hizmetleri MYO müdürü Doç . Dr. İkram Orak, engelli bakım ve rehabilitasyon programı öğretim görevlisi Hanife Çelik, işaret dili eğitmeni Metin Bezen, hocama katkılarından ötürü teşekkür ediyorum, çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla durmadan sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

(Ömer Aşkın- İLKHA)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-