Bingöl Mili Eğitim Müdürü Halil Yücel: Kayıt dışı öğrenciler, eğitime kazandırılacak
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, erken uyarı ve takip sistemiyle kayıt dışı öğrencilerin eğitim sistemine dâhil edileceğini söyledi.
Bingöl Mili Eğitim Müdürü Halil Yücel: Kayıt dışı öğrenciler, eğitime kazandırılacak

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, okullarda gerçekleştirdiği ziyaretlerde okul müdürleri ve öğretmenleri ile bir araya gelerek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan kayıt dışı öğrencileri tespit ederek, eğitime kazandırma çalışmalarının ele alındığı toplantı gerçekleştirdi.

Toplantılarda okul terki riski taşıyan öğrencilerin tespitine yönelik erken uyarı sistemi ve takip sistemiyle kayıt dışı öğrencilerin eğitim sistemine dâhil edilmesi, konusu ele alındı.

“Tek bir çocuğumuz dahi eğitim sistemi dışında kalmayacaktır”

Yücel, toplantılarda yaptığı konuşmada, “Millî Eğitim Bakanlığının bu noktadaki esas gayesi eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve tüm öğrencilerin aynı nitelikte eğitime erişimini sağlamaktır. Bingöl olarak ortaöğretimde okullaşma oranlarımızın artırılması konusunda dikkat çekici bir ilerleme kaydettik. İnanıyorum ki yapacağımız farklı çalışmalarla eğitimde niteliğin artırılmasına yönelik çabalarımız bu yolda başarıyla ilerlememizi sağlayacaktır. Tek bir çocuğumuzun bile eğitim sistemi dışında kalmasının kabul edilemeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Yücel, “Sizlerden bu konuyu yakından takip etmenizi, söz konusu öğrencilerimizin velilerine en kısa sürede ulaşmanızı ve kesinlikle eğitim öğretime kazandırmanızı bekliyoruz. Hedefimiz ilimizde hiçbir çocuğumuzun eğitimin dışında kalmamasıdır” diyerek, bu konuda okul müdürlerimizin erken uyarı ve takip sistemiyle kayıt dışı öğrenci kalmaması için gerekli çalışmaları yapmaları gerektiğini vurguladı. (Ömer Aşkın-İLKHA)

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-