Bingöl Valisi Ekinci: Mehmet Akif hakikat, adalet ve ümmet uğruna verdiği mücadeleyle örnek alınacak sahici bir dava adamıdır
Bingöl Valisi Kadir Ekinci Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Bingöl Valisi Ekinci: Mehmet Akif hakikat, adalet ve ümmet uğruna verdiği mücadeleyle örnek alınacak sahici bir dava adamıdır

Vali Ekinci mesajında, "İstiklal ve istikbal mücadelemizin manevi lideri Mehmet Akif Ersoy’u rahmet-i rahmana uğurlayışımızın 86. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. ‘Hakkıdır hakka tapan milletimin İstiklal’ gibi satırların ve Safahat gibi büyük bir eserin sahibi olan Mehmet Akif, milletimizin eşsiz bir destana dönüştürdüğü istiklal mücadelesine tüm ruhuyla ve benliğiyle katılmış; bilinç yükleyen sözleri, yazıları ve şiirleriyle en zor gününde milletimize zafer umudu aşılamıştır. Büyük bir fedakârlık ve mücadele sonrasında kazandığımız İstiklal Savaşımızı muhteşem mısralarla ebedileştiren fikir ve eylem adamı Mehmet Akif, milletin ruhunu ve Anadolu coğrafyasının özünü yansıtan İstiklal Marşı'nı kalemiyle değil, akleden selim kalbiyle yazmıştır. O’nun yazdığı İstiklal Marşı, işgale ve istiskale uğramış, parçalanmış ve yok edilmek istenen bir inanç coğrafyasının yeniden dirilişinin destanıdır." ifadelerine yer verdi.

Ekinci, "Mümtaz şahsiyeti ve üstün gayreti ile vücut verdiği eserleriyle ‘Asım’ın Nesli ’ne ışık olan Mehmet Akif, hakikat, adalet ve ümmet uğruna verdiği mücadeleyle de örnek alınacak sahici bir dava adamıdır. Ülkemizin ve insanımızın yaşadığı tarifsiz sıkıntıları, "Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyerek ifade eden Mehmet Akif, hayatının her safhasında yüklendiği düşünce ve ahlak adamı duruşu ile eşsiz bir tanıklık yaşamıştır. ‘Sözüm odun olsun, hakikat olsun tek’ diyerek ömrünü iyiliğe çağırıp kötülükten sakındırmaya adayan ve her daim cehalete, taassuba ve haksızlığa karşı duran Mehmet Akif, din, bayrak, millet ve hürriyet sevgisi ile örnek bir şahsiyet olarak milletimizin gönlündeki müstesna yerini korumaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Ekinci son olarak, "Ebediyete irtihalinin 86. Sene-i devriyesinde büyük şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve tazimle anıyoruz." diyerek mesajını sonlandırdı.
(Ömer Aşkın-İLKHA)

Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-