Evi yıkılmak üzere olan vatandaştan yardım talebi
Bingöl’ün Yedisu ilçesi Eski Balta köyünde yıkılmak üzere olan evinde ikamet eden Mehmet Karşıt, yetkililerden yardım bekliyor.
Evi yıkılmak üzere olan vatandaştan yardım talebi

Daha önce Erzincan'da oturan ancak geçim sıkıntısından dolayı Eski Balta köyüne yerleşen Mehmet Karşıt, depremde hasar gören evinin onarımı veya yeniden yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Karşıt, geçici olarak bir hayırsever dostunun evinde kaldığını söyleyip ilçe kaymakamından yardım talep etti.

Kendisinin yalnız yaşadığını ve ailesinin ise hasarlı evde kalmaya korktuğunu söyleyen Karşıt, evlerinin yapılması talebinde bulundu.

"Ailem evin yıkılacağı korkusuyla eve gelmiyor"



İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mehmet Karşıt, "Daha önce Erzincan'daydım, yaklaşık bir yıl önce geçim sıkıntısından ötürü köye dönüş yaptım. Son depremde evim hasar gördü ve kalınmayacak durumda. Burada bize sahip çıkan yok, çaresiz kaldık. Prefabrik gelecek dediler o da gelmedi. Yerimiz var ama ev yapılmadı. Zor durumdayız, ben yalnız yaşıyorum, ailem gelmiyor, evin yıkılacağı korkusuyla gelmiyor. Başka bir ev daha vardı, o da depremde yıkıldı ama yapılmadı. Şu anda bir hayırseverin geçici olarak verdiği evde kalıyorum. Çocuğum okul okuyor, burada kalamıyoruz. Kendi evimin yapılmasını istiyorum. Burada kalamam, evim her an yıkılabilir, yıkım kararı verildi ancak yerine ev yapılmadı. Duvarlarda büyük çatlaklar var. Belki bugün belki yarın yıkılabilir, ev çatlak, dakikası saati belli değil, burada her an ölebilirim, devlet olarak bana sahip çıkın, bir yardım eli uzatılsın, kaymakamdan rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mehmet Karşıt'ın komşularında Bayram İlgit ise, "Mehmet Karşıt bir aydır Erzincan'dan köye dönüş yaparak evine geldi. Depremden dolayı hasarlı olan evi oturulamaz halde. Kendisinin şu anda yeri yok. Arsası var ama evi yok, evi yıkıldı. Bir hayır sahibi kendisine geçici olarak boş evini tahsis etti. Mehmet Karşıt mağdur, gariban biri, ihtiyaç sahibidir. Başkasının evinde mecburiyetten geçici olarak oturuyor. Yetkililerden ricamız bu garibana sahip çıkılması ve kendisine bir ev yapılması." dedi. (Ömer Aşkın-İLKHA)



Kategori: Güncel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-