Karlıova Yüksek Okul İstiyor
.
Karlıova Yüksek Okul İstiyor

Karlıova ilçesindeki siyasi parti temsilcileri, STK lar ve vatandaşlar tek ses olup ilçeye yüksek okul kurulması için kampanya başlattılar.

1936 yılında Bingöl iline ilçe olan 82 yıllık 12229 nüfuslu Karlıova ilçemizde yıllardır çeşitli engeller bahane edilerek bir türlü kurulamayan Yüksek okul için ilçede üç siyasi parti ve STK lar ile birlikte vatandaşlar seslerini yükseltmeye başladı. Bugüne kadar nüfus yetersizliği bahane edilerek bir türlü kurulamayan yüksek okul için Nüfusun 12 bine ulaşmasıyla bu engelinde kalktığını ifade ettiler. Ülkemizde ve bölgemizde Karlıova’dan daha küçük ilçelere bile kurulan Yüksek okul için birçok örnekler var olmasına rağmen yinede nüfus yetersizliği bahane edilmişti. Hemen yanı başımızdaki 9800 nüfuslu Varto ilçesine geçtiğimiz aylarda Muş Alparslan üniversitesi yüksek okul kurulacağı müjdesini verirken, yine Tunceli’ye bağlı 6200 nüfuslu Pertek ilçesine Sakine Genç Meslek Okulu kurulmuş ve yine Tunceli’ye bağlı 2975 nüfuslu Çemişgezek ilçesine 2012 yılında yüksek okulun kurulduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bölgemizde verdiğimiz bu örnekler gibi ülkemizde de bu ilçeler gibi nüfusu düşük onlarca ilçede yüksek okullar kurulmuştur.  Verilen bu örnekler dışında ilçemizde son iki yıldır kalabalıklaşan nüfusumuzla birlikte geçmişte bahane edilen nüfus yetersizliği engeli de kalktı. İlçedeki kültürel ve ekonomik gelişmeyi yükseltecek yüksek okul’un kurulması için Belediye Başkanı Veysi Bingöl ve ilçedeki siyasi partilerden Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Bingöl, CHP İlçe Başkanı Sıdık Bingöl ile HDP İlçe eş Başkanı Yakup Baran açıklama yaptılar. Ayrıca yine Karlıova’da faaliyet gösteren birçok STK ise ilçeye yüksek okul’un kurulması için açıklama yaptılar. Karlıova Gazetesi öncülüğünde İlçeye bağlı 47 köy muhtarı ve ilçe merkezindeki 6 mahalle muhtarının imzalarının bulunduğu dilekçe ise önümüzdeki günlerde Bingöl Üniversitesi rektörlüğüne ve milli eğitim bakanlığına teslim edilecektir.

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl; “ilçede yüksek okulun açılmasına hiçbir engel yoktur”

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, ilçede kurulacak olan meslek yüksekokulunun ilçeye değer katacağını ifade ederek, bu konunun peşini bırakmayacaklarını söyledi. Başkan Bingöl, Karlıova’dan çok daha küçük ilçelerde meslek yüksekokullarının bulunduğunu ifade ederek, ilçenin bunu hak ettiğini kaydetti. Bingöl, yaptığı değerlendirmede, “Karlıova’da belediye başkanlığı görevimize geldiğimiz ilk günden buyana bir yüksek okulun ilçemize gelmesini istiyoruz. Karlıova ilçemiz gerek nüfus olarak gerekse coğrafi konumu itibari ile önem arz ediyor” dedi.

Bingöl Yüksek okul için, şunları söyledi:

“İlçemizin geleceğine olan bir yatırım olarak gördüğümüz yüksekokul açılması yönündeki çabalarımız oluyor. İlçemizdeki özellikle üniversite eğitimi noktasında ciddi eksikliğimiz var. Burada lise eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz, mecburen ilçe dışında eğitim görüyor. Çoğu öğrenci de yeterli imkânı olmadığı için eğitimini yarım bırakmak zorunda kalıyor ve liseden sonra üniversite eğitimi alamıyor. İlçemize yüksekokul açıldığı takdirde bu olumsuzluk giderilecek, bölge insanının eğitim seviyesi yükselecek, hem de gençlerimiz alacakları eğitimle iş imkânı noktasında hissedilir bir rahatlığa kavuşacaklar” dedi.

Kategori: Karlıova
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-